U sklopu 9. runde AdmiralBet ABA lige igrači Borca Mozzart imali su priliku da odmere snagu i košarkašku veštinu sa kolegama iz Mege MIS. Kada je zvuk semafora signalizirao kraj susreta, rezultat je glasio 86:74 (20:21; 25:8; 24:21; 17:24).

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, smatra da je skok bio faktor u kom je domaćin bio mnogo bolji.

,,Iskoristio bih priliku da čestitam ekipi Mege na zasluženoj pobedi. Utakmica se razvijala u smeru u kom smo predvideli. Trudili smo se da eliminišemo neke stvari koje čine Megu kvalitetnim timom. Večeras je presudila dominacija domaćina u skoku. Imao je 16 skokova više od nas. U ključnim momentima, kada smo hvatali priključak, gubili smo lopte, pa smo i u tom segmentu bili lošiji od protivnika. Takođe, imali smo probleme i u organizaciji napada. A sve su to stvari koje su presudile pobednika”, rekao je Mijatović.

Ipak…

,,Nije sve bilo tako loše večeras. Momci su uspeli da se sa minus 22 vrate na šest poena zaostatka. Čak smo imali otvorenu trojku za priključak, ali nismo zagradili Gagija Milosavljevića, koji je dao odlučujući poen. Na kraju, negovo iskustvo je presudilo. Ipak on ima kvalitet za ovu ligu”, dodao je trener Čačana.

Naravno, kormilar Borca Mozzart ne gubi nadu da će njegov tim uspeti da se vrati na pobednički kolosek.

,,Preostaje nam da nastavimo da radimo i da u hodu pokušavamo da rešavamo probleme u igri. Već sutra počinjemo da se spremamo za narednu utakmicu. Očekuje nas mnogo rada”, izjavio je Dejan Džoli Mijatović.

I naredno kolo Borac Mozzart će gostovati, a sledeći rival biće MZT iz Skoplja. Taj duel je na programu u subotu, a početak utakmice je zakazan za 16:00.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Mega MIS/Emilija Jovanović