U 20. rundi AdmiralBet ABA lige čačanska publika je imala priliku da po ko zna koji put ove takmičarske godine gleda neizvesnu završnicu. Pored domaćeg Borca Mozzart, drugi akter drame u četiri čina bio je Studentski centar Derby. Iako su oba sastava imali šansu da slave, ovog puta je sreća pogledala čačanski tim, koji je slavio skorom 92:90 (24:25; 27:21; 16:18; 25:26).

Dejan Mijatović, trener Borca Mozzart, smatra da je utakmica sa Podgoričanima samo jedna u nizu sličnih sa dramatičnom završnicom.

„Još jedna infarkt završnica koju smo priredili čačanskoj publici. Mislim da ona ima priliku da uživa u prelepim utakmicama koje igramo. Videli su svi kako gostujuće ekipe igraju ovde, kao da je borba za život”, započeo je svoje izlaganje strateg Čačana.

Zatim se usredsredio na rivala.

,,Studentski centar je izvanredna ekipa, pravi hit ove sezone. Ima odlične igrače, počevši od Tasića, zatim Megija, koji je sjajan trojkaš. To je tim koji je izuzetno teško braniti, jer igra napadačku košarku“, rekao je Mijatović.

A onda se dotakao svog tima.

,,Ovo je bila prva utakmica posle višenedeljne pauze, tako da sam znao da će biti teška, dok uđemo u ritam. Međutim, izvukli smo je na pravi način. Odlučili smo da branimo poslednja dva napada, a to smo uradili kako treba”, kazao je kormilar Čačana.

Naravno, uputio je pohvale na račun svojih igrača, ali i sjajne čačanske publike, koja je ponovo bila bitna karika u lancu.

,,Svaki igrač je bio junak za sebe. Četvorica su imala dvocifreni učinak, a kada tim ima takvu statistiku, teško je izgubiti. Fantastičnu rolu imali su Sava Lešić i Hanter Hejl, zatim Bojan Tomašević i Diante Boldvin. Ali moram da pohvalim i Uroša Čarapića, koji je odradio odličan posao u odbrani. Ostavio je srce na parketu i mnogo je doprineo da se održimo. A hvala i čačanskoj publici koja je prepoznala momenat i koja nas je mnogo podržala. Jedino sa njom možemo da izguramo ovu priču, jer je najbolja u Srbiji”, dodao je Mijatović.

Na kraju se dotakao i perioda koji sledi.

,,Još smo u životu. Okrećemo se utakmici u Baru. Nemamo prostora za dugoročne planove, idemo od utakmice do utakmice. Mart za nas znači život po pitanju opstanka u ABA ligi. Studentski centar ostaje iza nas i okrećemo se meču sa Mornarom. Nadam se da ćemo biti jači za Marka Radonjića”, završio je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography