Košarkaši Borca Mozzart odlično su započeli ovogodišnje izdanje AdmiralBet ABA lige. Pred poprilično popunjenim tribinama Dvorane kraj Morave uspeli su da savladaju zagrebačku Cibonu, a što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 86:79 (22:19; 20:16; 17:21; 27:23).

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, bio je veoma zadovoljan izdanjem svojih pulena.

,,Prva utakmica je uvek teška. Poslednji pripremni duel smo igrali pre 10 dana, a samo jedan na domaćem terenu. To je imalo uticaj na igrače, pa smo dosta tvrdo otvorili meč. Ali smo pokazali da smo tim. Iako nas nije služio šut, kontrolom skoka smo sve držali u svojim rukama. U drugom poluvremenu smo otišli na +17, pa smo tada slomili protivnika”, rekao je Mijatović.

Onda se usredsredio na svoju ekipu.

,,Ovo je novi tim. Neki košarkaši nisu igrali u Evropi, tako da im je potrebno vreme da se adaptiraju na ABA ligu. Uskoković je stigao pre tri dana, a uspeo je da se odlično snađe i donese potrebnu energiju. Moram da pohvalim sve igrače, jer su bili na visini zadatka”, dodao je Mijatović.

Nije mogao a da se ne zahvali brojnoj čačanskoj publici.

,,Drago mi je da je ovako veliki broj ljudi došao da nas podrži. Igrali smo za njih, tako da mi je milo što smo slavili. Čestitam još jednom momcima na zalaganju tokom svih 40 minuta. Ovo mora da bude model po kom bi trebalo da igramo svaki duel”, završio je Dejan Mijatović.

Kolo broj dva Borac Mozzart će odigrati na strani, a protivnik će biti Mega MIS. Taj duel je zakazan za petak 6. oktobar, a početak susreta za 20:00.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography