Košarkaši Borca Mozzart nisu uspeli da nastave pobednički niz. U 13. rundi AdmiralBet ABA lige bolji od njih bili su igrači Krke, kojima je pošlo za rukom da prvi put ove sezone slave na domaćem parketu. Što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 89:80 (23:20; 27:24; 19:21; 20:15).

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, ističe visoke igrače Krke kao važne aktere u pobedi.

„Čestitam Krki na zasluženoj pobedi. I pre utakmice sam rekao da je to ekipa koja ima format, jaku unutrašnju igru. Znali smo da je potrebno da zaustavimo igru u reketu protivnika, posebno Planinića, zatim Macure i Radovanovića. A baš tu smo imali puno problema. Planinić je u prvom poluvremenu ubacio 15 poena. Takođe, imali smo devet skokova manje“, zastao je Mijatović, a onda je još dodao.

,,Uhvatili smo priključak zahvaljujući promeni ritma igre i zbog veće agresivnosti. Ušli smo u egal, ali onda smo nerezonski šutirali u nekoliko napada. Tako da smo zasluženo poraženi, nema tu mnogo filozofije. Kada se stvari ne odrade kako treba, posledica je poraz“, izjavio je Dejan Mijatović.

Priliku za popravni Borac će imati već u četvrtak 28. decembra, kada će biti gost Ciboni u Zagrebu. Početak susreta 14. kola je zakazan za 19:00.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si