U 21. kolu AdmiralBet ABA lige Borac Mozzart je igrao meč u Baru, gde ga je ugostio domaći Mornar – Barsko zlato. Bio je to još jedan u nizu duela koji su Čačani igrali barabar sa rivalom. Ipak, pred kraj susreta je opao intezitet igre gostiju, što Mornar iskoristio, pa je uspeo da odbrani domaći parket i slavi rezultatom 104:99 (31:27; 22:28; 29:26; 22:18).

Dejan Mijatović, trener Borca Mozzart, posle meča je analizirao razloge poraza svog tima.

,,Znali smo da dolazimo u goste ekipi koja je u istoj situaciji kao i mi, da joj gori pod nogama, tako da nije imala prava na grešku. A kada igrate protiv motivisanog tima, koji igra napadačku košarku i ima puno poena u rukama, nije lako pobediti. Mi smo prihvatili takvu utakmicu. Ipak, trebalo je da ode u drugom smeru, barem što se tiče defanzive. Ali smo previše toga dali Mornaru. Doduše, imali smo kontrolu utakmice u jednom periodu, ali smo je ispustili. Pri rezultatu 91:94 dopustili smo da Mornar napravi seriju 10:0 i da tako prelomi utakmicu. Imali smo svoje šanse u Baru, momci su se borili, ne mogu ništa da im zamerim”, rekao je Mijatović.

Zatim, još je dodao…

,,Nemamo mnogo vremena za tugovanje. Okrećemo se utakmicama sa Megom i MZT-om koje ćemo igrati kod kuće. Očekuje nas grčevita borba do kraja”, izjavio je Dejan Mijatović.

Već za sedam dana Borac Mozzart će imati novi izazov, još važniji od prethodnog. Naime, u Čačak stiže Mega MIS, a taj susret biće jedan od ključnih za opstanak tima u regionalnoj ligi. Utakmica je planirana za nedelju 19. mart, a početak za 17:00.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography