U 19. kolu AdmiralBet ABA lige prvi meč je odigran u gradu podno Ovčara i Kablara, gde je domaći Borac Mozzart ugostio ljubljansku Cedevita Olimpiju. Bio je to susret u kom su Čačani pružili silan otpor, pa su čak bili blizu da naprave veliki podvig. Ipak, presudilo je iskustvo gostiju, koji su po okončanju susreta upisali novu pobedu. Što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 65:74 (16:21; 16:18; 16:13; 17:22).

Dejan Mijatović, kormilar Borca Mozzart, uputio je čestitke gostima na dobroj partiji.

„Zaslužena pobeda Cedevita Olimpije. Presudio je individualni kvalitet protivnika. Utakmica je bila fizički veoma zahtevna. Rival se nalazi među prve četiri ekipe, što i roster pokazuje. Ima odlične individualce, što je dokazao protiv nas”, zastao je Mijatović, da bi zatim produžio svoje izlaganje.

,,Bila je egal utakmica, nijanse su odlučile. Napravili smo nekoliko grešaka u situaciji kada smo mogli da prelomimo susret. Idemo dalje, okrećemo se meču protiv Studentskog centra”, rekao je trener Čačana.

Da nije sve tako crno, istakao je i šef struke.

,,Ono što može da nas raduje, uprkos porazu, jeste što smo dobili Talića i Manojlovića. Oni su u dosadašnjem delu sezone imali malu minutažu, ali su u ovoj utakmici imali izuzetno dobar učinak. Na ovaj način smo proširili roster za nastavak takmičenja“, smatra Mijatović.

Novi izazov Borac Mozzart će imati u nedelju 11. februara, kada će izaći na megdan Studentskom centru u Podgorici. Početak duela 20. kola regionalne lige planiran je za 21:00.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography