U 25. kolu AdmiralBet ABA lige snagu i košarkaško umeće ogledali su domaći Mornar – Barsko zlato i gostujući Borac Mozzart. Kada je zvuk sirene stavio tačku na okršaj, trijumf je završio u rukama Barana, koji su slavili rezultatom 80:78 (27:23; 30:20; 9:20; 14:15).

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, započeo je svoje izlaganje pohvalama na račun rivala.

„Želim da čestitam Mornaru na zasluženoj pobedi. Mislim da je utakmica bila izvanredna za gledanje. Domaćin je u prvom poluvremenu pokazao sjajan individualni kvalitet. Momcima sam rekao pre početka utakmice da Mornar ima takav profil ekipe, da kada uđe u seriju, rival mora da ostane mentalno u duelu“, rekao je trener Borca Mozzart.

Zatim je prešao na svoj tim.

,,Uspeli smo u drugom poluvremenu da svedemo protivnika na 23 poena, a podigli smo nivo odbrane i trčanja. Iz takve igre smo došli do plus četiri. Međutim, u završnici smo imali nekoliko brzopletih odluka. Promašili smo dva, tri otvorena šuta, a to su nijanse koje su odlučile pobednika. Ipak, raduje me da su igrači ponovo pokazali karakter, jer su se vratili nakon velikog zaostatka. Ali sreća je otišla na stranu Mornara“, izjavio je Dejan Mijatović.

Poslednje, 26. kolo regionalnog takmičenja, Borac Mozzart će odigrati kod kuće, gde će ugostiti Krku iz Novog Mesta. Taj meč je planiran za subotu 6. april, a početak je zakazan za 19.00.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro