Košarkaši Borca Mozzart pretrpeli su prvi poraz u ovosezonskom izdanju AdmiralBet Superlige. Na gostovanju u Beogradu kao bolji iz okršaja izašla je domaća Mega MIS, koja je posle velike borbe slavila rezultatom 92:78 (25:26; 21:18; 28:20; 18:14).

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, još jednom je istakao koji je glavni cilj kluba u Superligi.

„Dobro smo znali da kada igramo protiv Mege imamo naspram sebe atletski dobre igrače. Domaćin ima mladu, brzu ekipu, koja odlično trči. Imali smo problem sa kontrolom skoka, zbog čega je Mega imala mnogo drugih napada. U momentima kada smo imali pozitivan rezultat, domaćin je na taj način uspevao da bude u igri. Ali u Superligi imamo cilj da razigramo pojedine mlade igrače na koje računamo sledeće sezone, a želimo da probamo i neke košarkaše na drugim pozicijama. Tako da je ova utakmica bila jedan dobar pokazatelj šta nameravamo da dobijemo za sledeću sezonu“, zastao je Mijatović, a onda je produžio svoje izlaganje.

,,Naravno, greške koje smo pravili probaćemo da ispravimo na utakmici u Čačku. Potrudićemo se da podignemo nivo igre na još višu tačku, pa da odigramo dobru utakmicu protiv Mege. Čestitam domaćinu na pobedi, a svojim igračima na trudu i zalaganju“, dodao je Dejan Mijatović.

Sava Lešić, prekaljeni košarkaš Borca Mozzart, apostrofira skok kao glavni segment u kom je domaćin prednjačio.

,,Čestitam Megi na pobedi. Veći deo utakmice smo uspevali da se držimo i pokažemo u dobrom svetlu, iako imamo izmenjen roster. Ali u jednom trenutku smo pali, što je Mega iskoristila. Generalno gledano, bili smo loši u skoku. To je nešto što moramo da popravimo. Za nekoliko dana igramo novu utakmicu, što je dobra šansa da se pokažemo na bolji način. Naravno, moramo da ispravimo sve greške koje smo pravili u Beogradu“, kazao je Sava Lešić.

Već u nedelju 21. maja ove dve ekipe će odigrati novi meč, ali će domaćin biti Borac Mozzart. Početak duela u Dvorani kraj Morave zakazan je za 18:00.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov