U sastavu 21. runde AdmiralBet sastaće se u Baru domaći Mornar – Barsko zlato i gostujući Borac Mozzart (nedelja, 19:30, Arena sport 3).

Iza čačanskog tima je veoma važna utakmica i još bitnija pobeda u susretu sa Studentskim centrom Derby (92:90). Zahvaljujući pozitivnom rezultatu u navedenom susretu, Borac Mozzart je uspeo da popravi svoje stanje na tabeli. Takođe, odvojio se od MZT-a za jednu pobedu, što nije tako mala stvar, ako se sve ima u vidu.

A priliku da dodatno poboljša svoj plasman Borac Mozzart će imati u Baru. Pored minulog trijumfa, Čačane može da osokoli i podatak da su u prvom delu sezone slavili kod kuće protiv crnogorske ekipe (90:87). Razume se, to ovog puta neće biti lako, jer ni domaćin nije u idealnoj poziciji, tako da će i on juriti trijumf.

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, osvrnuo se na meč sa Studentskim centrom Derby.

,,Izuzetno bitna utakmica je iza nas. Studentski centar je pokazao da ima kvalitet i da je među najnezgodnijim ekipama u ligi. S druge strane, mi nemamo izbora, svaka utakmica je važna. Momci su odreagovali na pravi način, a posle utakmice sam rekao da je u svakom delu utakmice bio po jedan heroj. Pobedu smo izborili kao tim, a potrudićemo se da tako bude i dalje. A čačanska publika je bila sjajna, uz njenu pomoć smo došli do bitne pobede“, izjavio je trener Borca Mozzart.

Što se tiče sledećeg protivnika, strateg čačanskog tima ima samo reči hvale.

,,Niko nije očekivao ovakav plasma Mornara. Imao je dosta turbulencija ove sezone, dosta je promenio roster. Tokom sezone su stigli neki košarkaši, tako da je bilo potrebno vreme za uklapanje. Ali Mornar ima odličan tim, mesto na tabeli nije realno. Ekipu vodi sjajan stručnjak Miki Pavićević, koga izuzetno cenim i poštujem. Mornar ima sjajne individualce, igrače sa velikim brojem poena u rukama“, dodao je Mijatović.

Vreme koje je imao na raspologanju crveno-beli tabor je iskoristio da se spremi najbolje što je mogao.

,,Očekuje nas prava ratnička utakmica. Gotovo da smo u istoj situaciji Mornar i mi. Oba sastava će imati imperative pobede. Postoji dosta stvari koje ćemo morati da odradimo. Ali fokus mora biti na igri u odbrani. Moraćemo da igramo čvrsto, jer Mornar igra brzu košarku. Takođe, potrebno je da budemo disciplinovani i odgovorni u napadu. Sve u svemu, očekuje nas teška utakmica”, zastao je Mijatović, a onda je još kazao.

,,Nemamo prava da pravimo dugoročne planove, idemo od utakmice do utakmice. Svaka je bitna za nas. U Baru ćemo biti lišeni pomoći Alekse Novakovića, koji je obnovio povredu, kao i Mihaila Petrovića, koji je na treningu povredio šaku leve ruke. Ali svi ostali su spremni za izazov“, zaključio je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography