Kolo broj 20 AdmiralBet ABA lige biće zatvoreno utakmicom u Podgorici, gde će megdan ogledati domaći Studentski centar i gostujući Borac Mozzart (nedelja, 21:00, Arena sport 2).

Rečeni susret dolazi u najgorem mogućem momentu po Čačane. Naime, iz više razloga van stroja će biti nekoliko veoma bitnih igrača. Preciznije, povrede, kao i bolesti, odvojili su od parketa čak šestoricu košarkaša iz grada na Moravi. Dakle, Borac će imati silne muke na narednom gostovanju, to je barem i laicima jasno.

Sa kazanim je saglasan i šef struke Čačana Dejan Mijatović.

„Nalazimo se u izuzetno teškoj poziciji. Nismo bili u ovakvom stanju još od prošlosezonske utamice protiv Cibone, kada smo na parket izveli samo sedmoricu košarkaša. Ovog puta neće biti mnogo bolja situacija. Čarapić, Rebrača i Tomašević imaju visoku temperaturu, tako da će ostati u Čačku. Ove sedmice je Tasić polomio prst, pa će biti van terena barem četiri sedmice. Birts ima problem sa leđima, tako da i on ne može da nastupi. Već neko vreme Todorović ne može da igra zbog rupture rebra. Dakle, čak šestorica igrača neće biti u prilici da zaigraju protiv Studentskog centra“, izjavio je trener Borca.

Međutim, sa raspoloživim snagama crveno-beli će pokušati da se odupru timu iz Podgorice.

„Nije nam namera da koristimo ove probleme kao alibi, ali, prosto rečeno, imamo premalo igrača u rotaciji. Tačnije, na raspolaganju će biti svega osmorica košarkaša, a među njih ubrajam Todorovića, koji će biti u timu, ali neće smeti da zaigra. Bez obzira na sve probleme, ne želimo da tražimo alibi. Idemo na gostovanje Studentskom centru da se odupremo najbolje što u ovom momentu možemo. Naravno, ne možemo ništa da obećavamo, nismo u prilici za to, ali mogu da garantujem da ćemo izaći na megdan željni da pružimo najbolji mogući otpor“, dodao je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography