U 12. rundi AdmiralBet ABA lige sastav čačanskog Borca Mozzart ide put prestonice, gde će biti gost Crvenoj zvezdi mts (nedelja, 14:30, Arena sport 1 premium).

Nema mesta sumnji, biće to najteži izazov za tabor koji sa klupe predvodi Dejan Džoli Mijatović. Naime, izaći će na megdan jednom od lidera tabele i ekipi koja se uspešno takmiči u Evroligi. Ne treba trošiti puno reči kako bi se dokazalo kakav je zahtevan susret pred Čačanima.

Ipak, osokoljeni su pobedama nad MZT-om i Splitom, koje će puno značiti u borbi za opstan. Sa izrečenim je saglasan i trener ekipe Dejan Mijatović.

,,Ostvarili smo dve vrlo značajne pobede u Skoplju i Čačku, jer smo igrali protiv direktnih konkurenata za opstanak. One nam, uz trijumf protiv Mornara, daju zalog da možemo do stabilne situacije. Želimo da postavimo Borac na mesto koje mu pripada. Igrali smo pod moranjem, tako da je veliki pritisak bio na nama. Zbog toga mi je drago da je ekipa odreagovala na pravi način. Nedavno je došlo do promena, tako da je igračima bilo potrebno vreme da se naviknu na nove stvari. Drago mi je das u uspeli da se prilagode u kratkom roku”, izjavio je šef struke Čačana.

Borac Mozzart će u narednom periodu morati na megdan ekipama iz samog vrha lige.

,,U nedelju kreće ciklus izuzetno jakih i zahtevnih utakmica. Prvo gostujemo Crvenoj zvezdi, pa nam dolaze Budućnost i Cedevita Olimpija, pa FMP u Beogradu, a zatim Igokea u Čačku. To će biti veliki izazovi za momke i mene”, kazao je popularni Džoli.

Sledi okršaj sa Crvenom zvezdom mts, u kom će Borac Mozzart morati da pruži svoj maksimum kako bi bio dostojan rival.

,,Crvena zvezda je izraziti favorit. Uz Partizan, ona je glavni konkurent za osvajanje lige. Nalazi se u izuzetnom naletu od dolaska Duška Ivanovića. Ima 10 pobeda i samo jedan poraz. Novi trener je postavio dobar temelj, vidi se pristupu, energiji, načinu na koji ekipa igra. A dolaskom Kampaca, koji će verovatno debitovati protiv nas, roster je dodatno ojačan”, dodao je Mijatović.

Naravno, Borac Mozzart neće imati nameru da se preda.

,,Utakmica protiv Crvene zvezde nam predstavlja veliko zadovoljstvo. Kada se ide u goste takvom protiviku nema pritiska, ali postoji odgovornost da se pokažemo u najboljem svetlu. Želimo da probamo da pariramo u mnogim stvarima. To je bitno momcima i meni. Igrači Crvene zvezde imaju izuzetan pristup igri, posebno u odbrani. Vrlo su energični, uvek izlaze na prvi pas. Moramo se adaptirati, posebno u organizaciji napada. Takođe, moramo izdržati i kontakt, jer su igrači Crvene zvezde fizički snažni. Sve u svemu, očekujem lepu utakmicu za sve aktere, a jedino što mi želimo da se predstavimo na dobar način publici u Beogradu”, rekao je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography