Ligaški deo jadranskog takmičenja gotovo pa je došao do svog neumitnog konca. Na redu je da bude realizovano 25. kolo AdmiralBet ABA lige, u kom će Borac Mozzart otputovati na megdan Mornaru – Barsko zlato (subota, 19:00, Arena sport 3 premium).

Iza tabora Dejana Mijatovića je veoma važna utakmica i pobeda u susretu sa Zadrom (89:81). Nema mesta sumnji, na taj način su Čačani napravili veliki korak ka ostvarenju svog primarnog ovosezonskog cilja, a to je, pre svega, opstanak u ligi, a kao drugo i izbegavanje pozicije koja bi ih ponovo odvela u baraž.

Naravno, još uvek ništa nije gotovo, tako da bi košarkašima iz grada podno Ovčara i Kablara puno značile i pobede u predstojećim susretima protiv Mornara i Krke.

Dejan Mijatović, šef struke prvog tima, smatra da njegov sastav čeka težak posao, jer se Barani grčevito bore da ostanju u regionalnoj ligi.

„Mornar je u izuzetno teškoj poziciji, jer se iz petnih žila bori za opstanak u ABA takmičenju. Bez obzira na trenutnu poziciju, Barani imaju odličan tim, a Miki Pavićević je sjajan trener. Domaćin protiv nas neće imati šta da izgubi, tako da moramo da budemo na visini zadatka“, izjavio je Mijatović.

Razume se, Borac će se potruditi da ponovo odigra meč na zavidnom nivou.

„Vreme koje smo imali na raspolaganju od meča sa Zadrom do predstojećeg duela smo iskoristili da se pripremimo na najbolji mogući način. Svesni smo šta nas čeka u Baru, tako da moramo biti odgovorni od prvog do poslednjeg minuta. Siguran sam da će rival biti agresivan po čitavom terenu, a na to mi moramo da odgovorimo adekvatnom merom. Sve u svemu, pred nama je zanimljiv i borben duel“, dodao je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography