U 12. rundi AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart potrudiće se da budu dobri domaćini igračima prijateljskog kluba. Dabome, reč je o Mornaru – Barsko zlato (subota, 19:00, Dvorana kraj Morave).

Čačani ovaj duel očekuju u idealnom raspoloženju. Naime, u prošlom kolu uspeli su da naprave zavidan podvig, jer su u sred Dalmacije uspeli da nanesu poraz Zadru (79:80). Taj trijumf je poprilično osokolio izabranike Dejana Mijatovića, koji su još jednom pokazali kakvu snagu i potencijal poseduju. Takođe, crveno-beli tim se odlično uveo u seriju nešto lakših utakmica, što nije od tako male vrednosti.

Dejan Mijatović, šef struke Borca, izuzetno pohvalno se izrazio o narednom rivalu.

„Mornar je izuzetno ozbiljan tim, a Miki Pavićević je odličan trener sa bogatim iskustvom. Tim iz Bara dugo igra ABA ligu, tako da zna kako treba da nastupa. Trenutno se nalazi u periodu tranzicije, značajno je promenio igrače u odnosu na prošlu sezonu. Iako to sadašnje stanje na tabeli ne pokazuje, Mornar se nalazi u usponu forme, a poseduje i individualni kvalitet koji nije zanemarljiv”, zastao je Mijatović, a onda je još dodao.

,,Očekuje nas ozbiljna utakmica u subotu veče. Moramo da budemo na maksimalnom nivou od prvog do poslednjeg minuta. To posebno važi za odbranu, gde moramo biti veoma agresivni. Takođe, koncentracija mora biti prisutna svih 40 minuta. Samo tako možemo do nove, šeste pobede“, zaključio je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography