Kolo broj 10 AdmiralBet ABA lige planirano je, između ostalog, za prvi duel u jadranskom takmičenju između MZT Skoplja i Borca Mozzart (subota, 16:00, Arena sport 3 premium).

Borac Mozzart radi punom parom, kako bi što pre došao do željene forme i rezultata. To ističe i šef struke Čačana Dejan Mijatović.

,,Dižemo nivo rada, što momci dobro podnose. Imaju dobar pristup i zaista su fokusirani. Osim Nikole Kočovića svi u stroju”, rekao je trener Čačana.

Za narednog protivnika strateg čačanske ekipe ima lepo mišljenje.

,,Za nas izuzetno važna utakmica u seriji mečeva sa direktnim konkurentima. Svi se nalaze u delu tabele kao i Borac Mozzart. MZT je dovođenjem Aleksandra Bursaća napravio pomak u igri. Imali su sjajnu utakmicu u Železniku, pobedili su Megu i odlično odigrali sa Igokeom. Stojanovski igra na visokom nivou tokom cele karijere. Znamo se iz Oldenburga gde sam trenirao mlađe selekcije, a on je bio prvotimac. Imaju i dvojicu Amerikanaca, napadački su odlični tako da u odbrani moramo biti na visokom nivou. Još moramo da otklonimo uočene nedostatke iz duela sa Megom”, dodao je Mijatović.

Nedavno je Borac Mozzart u svoje redove doveo novo pojačanje. Reč je o Diante Boldvinu, košarkašu koji pokriva poziciju organizatora igre.

,,Pre neki dan je doputovao, umoran je od puta, vremenske razlike su krive za to, tako da naravno oseća džet–leg… Odradiće sa timom nekoliko treninga i putovaće u Skoplje. Koliko može igraće”, zaključio je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography