U okviru 10. runde AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca imaće priliku da budu domaćini kolegama iz podgoričke Budućnosti (subota, 19:00, Dvorana kraj Morave).

Ovaj susret Čačani dočekuju nalazeći se na devetoj poziciji na tabeli regionalnog takmičenja. Do ovog kola, tim Dejana Mijatovića je uspeo četiri puta da slavi, dok je doživeo pet poraza. S druge strane, tabor koji od nedavno vodi Andrej Žakelj je bio uspešniji, pa je tako šest puta bio uspešan, dok je pretrpeo tri poraza. To je kao posledicu imalo da se Podgoričani u ovom momentu nalaze na mestu broj pet. Sve u svemu, svaka ekipa će iz nekog svog razloga u ovaj duel ući sa željom da ponovo oseti lepotu trijumfa.

Dejan Mijatović, šef struke Borca, neposredno pred okršaj sa timom iz Podgorice ističe važnost navedenog.

„Kao što sam nekoliko puta rekao, nalazimo se u seriji utakmica protiv ekipa iz gornjeg dela tabele. Po kvalitetu, Budućnost se nalazi u samom vrhu ABA lige. Roster je izuzetan, a dolaskom Ferela samo je dodatno ojačan. Ima u svojim redovima čak osmoricu Amerikanaca, tako da je reč o izuzetnom timu. Zbog toga je pred nama izuzetno teška utakmica, to je barem svima jasno“, kazao je Mijatović.

Vreme koje su imali na raspolaganju Čačani su pametno iskoristili.

„Imamo nameru da budemo ravnopravni što je više moguće. A da bi to uspeli da izvedemo, moramo da odigramo izuzetno, pre svega u odbrani. Igra mora biti agresivna, fizički jaka, na ivici faula. Samo tako možemo da zadržimo sjajne atlete iz redova Budućnosti. Želimo da pokažemo reakciju nakon loše igre protiv Partizana. Srećom, na narednoj utakmici bićemo kompletni, jer se oporavio Danilo Tasić, koji je važan igrač u našoj rotaciji“, dodao je kormilar Borca.

U predstojećem susretu domaćin će imati svesrdnu podršku čačanske publike.

„Pred nama je prava evropska utakmica, tako da će publika imati šta da vidi. Nadam se da je naši sugrađani doći u što većem broju. Bilo je očito koliko nam znači podrška sa tribina protiv Studentskog centra i FMP-a, a voleo bih da tako bude i protiv Budućnosti“, zaključio je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography