U utorak u večernjim časovima Borac Mozzart je stavio tačku na svoje ovosezonsko učešće u AdmiralBet ABA ligi. Pobedom u trećem susretu baraža protiv Heliosa Suns (97:67) Čačani su obezbedili sebi mesto i naredne sezone u jadranskoj eliti.

Međutim, tu poslu nije kraj. Neće proteći ni 72 sata a košarkaši tima iz grada na Moravi moraće ponovo na parket. Doduše, ovog puta u okviru Super lige, koja je nedavno počela, a u koju se čačanska ekipa uključuje posle završenih obaveza u regionalnom takmičenju.

Kao što je poznato neko vreme, Borac Mozzart se nalazi u grupi B, a rivali su mu Metalac, Vojvodina MTS i Mega MIS. Prvi protivnik biće Metalac, a utakmica u Valjevu je planirana za petak veče (19:30).

Dejan Mijatović, šef struke Borca Mozzart, naglašava da u novom takmičenju prvi tim želi da pruži više prostora mladim košarkašima, kako bi video na koga može više da računa od jeseni.

„Već u sredu ujutru smo seli i razmislili sa kakvim timom idemu u novo takmičenje. Želimo da pružimo što veću šansu mladim igračima, koji tokom sezone nisu imali priliku da provode previše minuta na parketu. Oni su budućnost kluba, zbog toga želimo da ih u što većoj meri razigramo u seniorskom rangu. Na taj način ćemo imati jasnu sliku na koga možemo da računamo sledeće sezone u većoj meri nego ove. Pred nama je nekoliko utakmica u Super ligi, koje predstavljaju lepu priliku da sprovedemo svoj plan u delo“, izjavio je trener Čačana.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography