Iako je do početka naredne takmičarske sezone ostalo još dosta vremena, Borac Mozzart ne gubi vreme, već je polako, ali sigurno, krenuo u sklapanje tima. Poznato je javnosti da je pre izvesnog vremena u klub stigao Nikola Manojlović, momak koji pokriva pozicije dva i tri, a na Vidovdan je saradnja ugovorena i sa Ronaldom Seguom, plejmejkerom iz SAD-a.

Pored sklapanja saradnje sa seniorskim košarkašima, klub nije zapostavio ni igrače iz svojih mlađih pogona. Na jedan od najvećih srpskih praznika stipendijski ugovor je potpisao Petar Radović, član kadetske ekipe Borca Mozzart i jedan od najperspektivnijih mladih košarkaša iz grada na Moravi.

,,Pružanje šanse mladim igračima mora da bude trend u klubu. Želimo što više, koliko je to moguće, da se oslonimo na svoj igrački kadar. Još kada sam preuzeo rukovođenje prvim timom Borca rekao sam da imamo generacije na koje treba obratiti pažnju. Verujem da ćemo napraviti model i piramidu rada u klubu, ali i način saradnje sa ostalim klubovima u Čačku. Imamo veliku želju da regrutujemo što više košarkaša koji će u budućnosti biti nosioci igre Borca“, rekao je Dejan Mijatović, strateg Čačana.

Zatim je prozborio nekoliko rečenica o Petru Radoviću.

,,Petar Radović je jedan od nekoliko mladih i perspektivnih igrača u kog polažemo velike nade. On je i reprezentativac Srbije. Želimo da napravimo program rada za njega, jer smatramo da bi u budućnosti mogao da bude plejmejker prvog tima. Siguran sam da će uskoro moći da ima značajne minute u seniorskom timu. Zbog toga je klub i odlučio da mu da stipendijski ugovor“, kazao je popularni Džoli.

Onda se usredsredio na ostatak tima.

,,Tokom juna najviše pažnje smo usmerili na igrače iz mlađih kategorija našeg kluba. Želeli smo da vidimo na koga možemo da se oslonimo u periodu koji dolazi. Potrebno je da imamo četvorogodišnji ciklus, koji ćemo svakako napraviti. Što se tiče seniorskih igrača, oni koji su odmarali u junu, radiće u julu, i obrnuto. Svi oni će raditi i timski i individualno sa kondicionim trenerom Darkom Bogićevićem. Sve u svemu, verujem da ćemo spremni dočekati početak priprema“, završio je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography