U sastavu 22. kola AdmiralBet ABA lige publika u hramu košarke kraj Morave imaće priliku da pogleda pravi sportski spektakl. Naime, u Čačak na megdan pulenima Dejana Mijatovića stiže učesnik Evrolige, Partizan Mozzart Bet, koji sa klupe predvodi Željko Obradović, najtrofejniji trener na Starom kontinentu (ponedeljak, 19:00, Dvorana kraj Morave).

Dejan Mijatović, kormilar Čačana, u superlativu je govorio o predstojećem rivalu.

,,Smatram da je suvišno govoriti o Partizanu, jer njegova dela svedoče kakav je to tim. Uz Crvenu zvezdu, predstavlja glavnog favorita za osvajanje ABA lige. Posle jednog kriznog perioda, trenutno se nalazi u usponu forme. Igra na pravi način, što i rezultati pokazuju. Nema mesta sumnji, sigurno je da će igrati na maksimalnom nivou protiv nas”, izjavio je popularni Džoli.

Zatim se dotakao svog tabora.

,,Srećom, polako izlazimo iz povreda. Doduše, u subotu je Čarapić na treningu u manjoj meri povredio tetivu, ali nije ništa opasno, tako da će gotovo sigurno nastupiti. Sve u svemu, konačno ćemo biti kompletni”, zastao je Mijatović, a onda je nastavio svoje izlaganje.

,,Imamo motiv da odigramo dobru utakmicu. Kada igramo protiv silnih rivala, želimo da se pokažemo što bolje. Naspram sebe ćemo imati izuzetno snažnu ekipu, sa sjajnim šuterima na gotovo svim pozicijama. Moraćemo da odgovorimo na veliki pritisak. Takođe, biće potrebno da budemo odgovorni svih 40 minuta”, dodao je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Dragana Stjepanović