Prvi tim KK Borac Mozzart stavio je tačku na svoje učešće u ovogodišnjem izdanju AdmiralBet Superlige. Poslednju utakmicu u domaćem takmičenju Čačani su odigrali u Novom Sadu protiv Vojvodine. Kada je zvuk sirene označio kraj susreta, pobeda je završila u rukama Novosađana, koji su slavili skorom 80:61 (23:12; 13:18; 18:12; 26:19).

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, smatra da je Superliga bila korisna njegovom timu.

,,Sve što smo planirali ove sezone, mi smo ostvarili. Zbog toga smo Superligu hteli da iskoristimo da pružimo šansu mlađim igračima. Reč je o košarkašima koji će sledeće sezone dobiti veću ulogu. Nismo imali rezultatski imperativ, mi smo gledali neke svoje interese”, rekao je Mijatović.

Zatim se dotakao pitanja sastavljanja ekipe za narednu sezonu.

,,Neki igrači imaju ugovore sa klubom, a njima smo dali prioritet. Naravno, neke pozicije su deficitarne, tako da imamo košarkaše na koje računamo. Razume se, roster će morati još da se popuni, tako da nas čeka dosta posla tokom leta”, kazao je Dejan Mijatović.

Đorđe V. Ćurčić, mladi bek Borca Mozzart, zahvalio se treneru u ime svih mladih igrača na šansi dobijenoj u Superligi.

,,Želim da čestitam Vojvodini na zasluženoj pobedi. Što se nas tiče, ovom utakmicom smo okončali još jednu uspešnu sezonu. Cilj je bio da ostanemo u ABA ligi, što smo i učinili. A kada je reč o Superligi, došlo je do promena u ekipi. Trener je odlučio da pruži šansu mlađim igračima. Pošto spadam u tu grupu, moram da se zahvalim treneru Mijatoviću na pruženoj šansi”, zastao je Ćurčić, a onda nastavio svoje izlaganje.

,,Smatram da nam je falilo više motiva protiv Vojvodine. Kada smo čuli rezultat utakmice u Valjevu i da je Mega slavila, saznali smo da nemamo šansu za prvo mesto u grupi i da je tako sezona za nas gotova. Bez obzira na to, želim da čestitam saigračima i stručnom štabu na svemu što smo učinili ove sezone”, izjavio je Đorđe V. Ćurčić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography