U okviru 9. runde AdmiralBet ABA lige tabor iz grada na Moravi imaće priliku da po prvi put u tekućoj takmičarskoj godini ukrsti koplja sa sastavom Mege MIS (subota, 19:00, Arena sport 1).

Reč je o susretu timova iz donjeg doma regionalne lige. Što se tiče domaćina, on je do sada uspeo da slavi dva puta, protiv Studentskog centra i Mornara. Što se tiče Borca, on je nakon sedam vezanih poraza uspeo da prekine negativan niz, jer je u minulom kolu savladao Mornar (90:87). Razume se, pobeda u prošlom kolu puno znači Čačanima jer su svima pokazali da nemaju nameru da se predaju, već da žele da se bore do samog kraja!

Dejan Džoli Mijatović, novo ime na klupi Borca Mozzart, pohvalno se izrazio o Megi MIS kao klubu.

„Pred nama je izuzetno zahtevna utakmica. Imaćemo meč sa klubom koji ima najveći projekat u zemlji kada su mladi igrači u pitanju. Drago mi je što ću se videti sa svojim nekadašnjim saradnikom Maretom Baraćem. Dugo smo sarađivali i prošli dosta toga zajedno, a naročito mi je drago što je uključen u Megin projekat. Bio je uz mene u Poljskoj, sa mlađim reprezentativnim selekcijama osvajali smo medalje… Drago mi je i zbog tim menadžera Novice Veličkovića, Partizanove legend. Svi su mi oni mnogo dragi”, rekao je Mijatović.

Strateg Čačana dobro zna koje su sve prednosti mlade i talentovane ekipe iz Beograda.

,,Zna se šta nosi njihova mladost, trčanje, kontakt… I mi moramo biti spremni da odgovorimo na te stvari. Dakle, zahtevna utakmica sa aspekta trčanja, kontakta, moramo osnovne uslove da ispunimo pa tek onda da pariramo Megi i imamo aktivnu utakmicu. Bitna će biti koncentracija i fokus u mnogim aspektima igre“, izjavio je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography