Kolo broj 19 AdmiralBet ABA lige tabor Borca Mozzart igraće kod kuće, gde će ugostiti Cedevita Olimpiju (subota, 19:00, Dvorana kraj Morave).

Čačani dočekuju ovaj susret sa zaista zavidnim skorom. Naime, u dosadašnjem delu takmičenja zabeležili su osam pobeda, dok su 10 puta osetili gorčinu poraza. Zbog toga se zasluženo nalaze u grupi timova koji se bore za plej-of regionalne lige. Iz tog razloga će susret koji dolazi puno pomoći Čačanima da nastave ka zacrtanom cilju.

Dejan Mijatović, šef struke prvog tima, u nekoliko rečenica je analizirao sledećeg rivala.

„Cedevita Olimpija je dosta promenila roster u odnosu na prvi meč koji smo odigrali u Ljubljani. Nekoliko igrača je otišlo iz tima, što je imalo uticaj na rezultate ekipe u poslednje vreme. Bez obzira na to, sastav iz Ljubljane je jedan od najjačih u takmičenju, što pokazuje stanje na tabeli. Nema sumnje, naredni rival poseduje zavidan kvalitet, sigurno za mesto među najboljim timovima u ABA ligi“, rekao je Mijatović.

Zatim se osvrnuo na svoj sastav.

,,Čitave nedelje smo vredno trenirali kako bi se na najbolji mogući način pripremili za izazov koji sledi. Kao što sam nekoliko puta istakao, nemamo dugoročne planove, razmišljamo od utakmice do utakmice. Borac ima isti cilj, bilo da igra kod kuće, ili na strani, a to je da odigra maksimalno dobro i da ide na pobedu. Doduše, u ovom meču ćemo imati pomoć publike, za koju se iskreno nadam da će doći u velikom broju. Samo zajedničkim snagama možemo da savladamo silnu ekipu kao što je Cedevita Olimpija”, dodao je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography