Prvi okršaj polufinala razigravanja AdmiralBet Super lige Srbije sastav iz grada podno Ovčara i Kablara završio je uspešno. Izabranici Dejana Mijatovića su na svom parketu savladali više nego neugodni subotički Spartak, koji je uspeo da se vrati iz velikog deficita i učini meč izuzetno zanimljivim. Ipak, na kraju je presudio kvalitet i iskustvo igrača Borca, koji su u dramatičnoj završnici slavili rezultatom 95:92 (29:26; 26:17; 22:22; 18:27).

Dejan Mijatović, šef struke Borca, veruje da klub može da ima koristi od Super lige.

,,Ovakve utakmice u ovom periodu nisu ništa čudno. Spartak igra na tri dana, bori se u ABA 2 ligi, dok mi nismo igrali već dve sedmice. Nismo imali četvoricu bitnih igrača, tako da je sve ovo normalno. Odlučili smo da u Super ligi pružimo šansu igračima koji su imali manju minutažu u ABA takmičenju. Želimo da ih probamo, da vidimo neke stvari, pa da izvučemo neku korist za narednu sezonu. Bitno je da smo pobedili, a ostaje da sačekamo meč u Subotici”, rekao je Mijatović.

Aleksa Uskoković, organizator igre Čačana, smatra da je tim bio pribran onda kada je to bilo potrebno.

,,Najbitnije je da smo pobedili. Generalno, odigrali smo dobru utakmicu, ali kada je trebalo da je zatvorimo, došlo je do pada koncentracije, kada smo dozvolili protivniku seriju pogodaka. A kako to inače biva, meč je ušao u neizvesnu završnicu. Ipak, bili smo dovoljno pribrani. Okrećemo se utakmici u Subotici, a nadam se da ćemo izvući pouke iz ovog meča”, smatra Uskoković.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography