Ono što je prethodnih dana bilo predmet nagađanja, danas je dobilo svoj epilog. Američki košarkaš Derik Tornton (23 godine, 195 cm) postao je član KK Borac.

Ugovor sa mladim košarkašem iz Los Anđelesa potpisan je na godinu dana. On će biti tek drugi Amerikanac koji će obući dres Borca. Prvi je, kao što je to svima dobro poznato, Brajs Džons, koji je prošle sezone došao u grad na Moravi.

Zanimljivosti radi, valja reći da je Tornton završio Boston koledž, za koji je u prethodnoj sezoni prosečno beležio 12,7 poena. Pored toga, upisivao je 2,8 skokova po utakmici, a statistika kaže da je ostvarivao 3,4 asistencije po duelu. Pre Boston koledža igrao je na Univerzitetu Djuk, a takođe i za Univerzitet Južna Karolina.

Nema sumnje, Tornton će biti značajno pojačanje za čačanski tabor u nastupajućoj sezoni, debitantskoj u ABA ligi. Podsećanja radi, u Borac je nedavno stigao i Aleksa Novaković, igrač koji pokriva pozicije dva i tri. Pre njega, saradnju sa klubom su nastavili Radovan Đoković i Brajs Džons. Pored pomenutih, ostanak u Borcu dodatno je u maju produžio i kapiten Uroš Čarapić, iako je imao važeći ugovor sa klubom.

Piše: Nikola Minović