Iza kadeta Borca je vikend iz snova, u kom su potvrdili svoju supermaciju u državi. Mladi Čačani su pobedom nad Crvenom zvezdom mts (76:74) osvojili šampionski pehar Triglav kadetske lige Srbije.

Iako je ovaj veliki podvig zasluga svih, kako stručnog štaba, tako i igrača, jedan momak posebno se istakao u mečevima protiv Marinosa, Dinamika i Crvene zvezde. Svakako, reč je o kapitenu tima, Đorđu Ćurčiću.

Mladi košarkaš proglašen je za najboljeg igrača finalnog turnira kadetskog prvenstva. On je na tri odigrane utakmice prosečno zabeležio 24,6 poena, tako da je, nema sumnje, MVP nagrada otišla u prave ruke. Takođe, Ćurčić je našao svoje mesto i u idealnoj petorci. Pored njega, u najboljih pet našao se i Stefan Janković, centar čačanskog tima.

Da je iza Borca idealna takmičarska godina saglasan je i kapiten čačanskog tima.

,,Odlična sezona je iza nas. U ligaškom delu bili smo prvi, sa svega tri poraza, od kojih su dva u samoj završnici. Moram da istaknem da je bilo teško tokom godine. Imali smo uspone i padove, a ja sam čak doživeo tešku povredu, koja me je odvojila od parketa duži vremenski period. Bilo je nezgodno, ali sam uspeo da se vratim i pomognem timu“, rekao je Ćurčić.

Nakon regularnog dela sezone usledio je završni turnir, koji je Borac odigrao maestralno.

,,Sjajno smo odigrali finalni turnir. Trener je sve odlično isplanirao, mi smo to ispoštovali i sproveli u delo, što je na kraju donelo dobar rezultat. Bili su prisutni timski duh, volja, želja, a to nas je krasilo od prvog do poslednjeg minuta u sve tri utakmice“, smatra košarkaš Borca.

Utakmica protiv Crvene zvezde bila je praznik za oči. Može se slobodno reći da je u rangu seniorskog meča.

,,Finale kao finale, uvek je teško. I Zvezda je, baš kao i mi, odigrala odličan meč. Ali kada je bilo potrebno, na samom kraju duela, mi smo bili zreliji i odigrali smo mirne glave. Doduše, pred kraj smo prokockali 10 poena prednosti, ali smo ipak uspeli da utakmicu privedemo kraju u svoju korist“, dodao je Ćurčić.

MVP titula će puno značiti mladom košarkašu u nastavku karijere, u to nema sumnje.

,,Mnogo mi znači što sam baš ja izabran za MVP igrača na finalnom turniru, naročito kada znam koliko mi je bilo teško da se vratim u pravi ritam nakon teške povrede. Naporno sam trenirao, ne samo pred ovaj turnir, nego tokom cele godine“, zastao je Ćurčić, a onda posebno naglasio.

,,Moram posebno da istaknem da ničeg ne bi bilo bez čitave ekipe i trenera. Svi su mi dali ogromnu podršku i mnogo sam im zahvalan na tome. Ovaj veliki uspeh je zasluga svih nas“, završio je Đorđe Ćurčić.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography