Đorđe Gagić (32, 211) novi je prvotimac Borca Mozzart. Klub i proslavljeni košarkaš sklopili su saradnju do kraja tekuće takmičarske godine.

Nema mesta sumnji, dolazak prekaljenog centra silno je pojačanje za jednog od srpskih abaligaša. Njegovo znanje i iskustvo puno će značiti ekipi Dejana Mijatovića u utakmicama koje dolaze, a u kojima će se grčevito boriti za opstanak u jadranskoj eliti.

Što se tiče Đorđa Gagića, dobro je poznato da je reč o igraču bogatog iskustva. Karijeru je počeo u FMP-u, a kao mladi košarkaš je nastupao još za Superfund, Vojvodinu i Crvenu zvezdu.

Prve seniorske korake napravio je u Mornaru iz Bara 2009. godine. Zatim je igrao u Hemofarmu, Partizanu, Gazijantepu, Enel Brindiziju, Kanarijasu, Cmoki-Minsku, Istanbulu BB, Ješilgiresunu, onda ponovo u Partizanu. Posle su usledili angažmani u Arisu, Igokei, Lijetkabelisu, a poslednji ugovor imao je u ADA Blou.

Takođe, novi igrač Čačana može da se pohvali da je bio seniorski reprezentativac naše zemlje. Dres Srbije nosio je na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine. Iste godine igrao je i na letnjoj Univerzijadi u Kazanju.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer