Košarkaši Borca nastavljaju putešestvije po jadranskoj ligi. Novi izazov izabranici Marka Marinovića imaće protiv dobro poznatog rivala, FMP-a iz Železnika (subota, 19h, Arena sport 1 premium).

Iza Borca je vrlo loša utakmica i poraz na domaćem terenu od Splita (59:64). Sa izrečenim je saglasan i mladi igrač Borca Đorđe M. Ćurčić.

,,Odigrali smo jednu zahtevnu utakmicu protiv nezgodne ekipe Splita, koja zna da igra dobro, iako ovogodišnji rezultati tog tima to ne pokazuju. Mi smo ušli dosta mlako u utakmicu, za razliku od protivnika, koji je igrao sa velikom željom da napravi iznenađenje u našoj hali. Taj trud mu se na kraju isplatio, jer je Split uspeo zasluženo da slavi”, rekao je košarkaš Borca.

Doduše, jedna od svetlih tačaka u okršaju sa Splićanima jeste zapažena partija mladog Ćurčića, koji je još uvek u kadetskom uzrastu.

,,Veoma sam srećan što sam dobio šansu protiv Splita i što mi je ukazana prilika da igram. To je velika stvar za mene i mislim da sam dobro iskoristio svoje minute. Naravno, moje je da radim i da svaku priliku iskoristim na pravi način”, dodao je Ćurčić.

Iako je bio loš protiv Splita, Borac ima priliku da već protiv FMP-a popravi utisak.

,,Verujem da je utakmica protiv Splita bila samo jedan loš dan i siguran sam da ćemo već sledeći meč protiv FMP-a  odraditi na pravi način. Treniramo veoma dobro i spremamo se za iduću utakmicu, sve u želji da je što bolje odigramo. Uz malo sreće, možda dođemo do iznenađenja u Beogradu”, kazao je košarkaš Borca.

Naravno, Borac i FMP se odlično poznaju, tako da neće biti tajni na utakmici koja će biti odigrana u Železniku.

,,Što se tiče FMP-a, radi se o ekipi koja ove sezone igra izvanredno i koja ima zaista sjajne igrače. Košarkaši tima iz Železnika mogu da naprave svakoj ekipi u ABA ligi veliki problem, što su nekoliko puta i pokazali. FMP u svom rosteru ima nekoliko mladih igrača, koji su pokazali kvalitet i zrelost, tako da će biti izuzetno zanimljivo igrati protiv njih”, završio je Đorđe M. Ćurčić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography