U okviru 7. kola ABA 2 lige ekipa Borca putuje u Split, gde će se sastati sa istoimenim protivnikom (četvrtak, 19 časova).

Ovaj meč dolazi u sjajnom momentu za Čačane. Ekipa Marka Marinovića je do sada zabeležila impresivan broj pobeda, čak 11, uz svega jedan poraz. Računajući i pripremni period broj trijumfa se penje na 23. Mladi tim Borca, koji prosto pleni borbenošću i timskim duhom, već na startu sezone se ukotvio na samom vrhu tabela obe lige u kojima je uzeo učešće. Razume se, još je puno posla i izazova pred Čačanima, ali oni od njih ne beže, kako je nekoliko puta istakao trener Marinović.

Strateg Borca osvrnuo se na dosadašnje rezultate tima, za koje smatra da su odlični.

,,Okrećemo novi list nakon mini ciklusa od 12 utakmica, gde smo ostvarili 11 pobeda i samo jedan poraz. Da mi je neko pred početak sezone rekao da ćemo imati takav skor, ne bih mu verovao. Naravno, više puta sam rekao da idemo korak po korak, jer polako počinje da se zahuktava sezona”, rekao je popularni Malina.

Pred njegovom ekipom je izuzetno zahtevan izazov u Hrvatskoj. Ipak, Marinović poručuje:

,,Nema sumnje, biće ovo jedno od najtežih gostovanja u ligi. Ali mi ne nameravamo da se predamo i da olako prodamo kožu. Imamo svoje adute, koje nameravamo da iskoristimo. Nadam se da će se Čarapić oporaviti do tog susreta kako bismo bili kompletni. A ako bude sve kako smo planirali, želimo da napadnemo protivnika u Splitu“, završio je Marinović.

Đorđe Majstorović, najiskusniji košarkaš u redovima Borca, analizirajući protivnika ističe da je Split izuzetno kvalitetan tim, zbog čega ga čude tri poraza u dosadašnjem delu lige.

,,Što se mene tiče, imajući u vidu roster, Split je najkvalitetnija ekipa u ligi. Zbog toga me malo iznenađuju njihovi dosadašnji rezultati. Zabeležili tri pobede i tri poraza, što nije realno, jer su zaslužili daleko bolje rezultate”.

Majstorović je istakao glavne adute Splićana.

,,Split ima veoma dobre visoke igrače, koji prave prenost u reketu. Moram da pomenem Gabrića, koji je izuzetan šuter. Naravno, tu je i Marčinković, iskusan i dobar igrač. Da ne dužim, to je tim vredan poštovanja”, dodao je igrač Borca.

Iako će biti pred velikim iskušenjem, Majstorović veruje da njegov tim nije bez šansi.

,,Maksimalno ozbiljno i motivisano se pripremamo za susret sa Splitom. Ulogu favorita bih ovog puta prepustio rivalu, ipak je domaćin. Naravno, imamo i mi dovoljno znanja i kvaliteta da im se suprotstavimo na pravi način, tako da nismo bez šansi. Ne bih unapred davao neke prognoze, ali sve je moguće”, zaključio je Majstorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča