U 23. kolu Košarkaške lige Srbije tabor Borca ide put Lazarevca, gde će se sastati sa ekipom Kolubare, koju kao trener predvodi Čačanin Dušan Radović  (ponedeljak, 19:30).

Tim koji sa klupe vrlo uspešno predvodi strateg Marko Marinović u prohujalom kolu domaćeg takmičenja ostvario je vrlo bitnu pobedu nad ekipom Vršca (81:71). Čačani su svojim ingenioznim ovosezonskim partijama pobrali mnogobrojne simpatije kako stručne, tako i šire košarkaške javnosti, zbog čega se, potpuno zasluženo, i nalaze na vodećim pozicijama u oba takmičenja u kojima nastupaju.

Međutim, posao za Borac nije ni približno gotov. Uprkos sjajnom skoru od 19 pobeda i samo tri poraza, Čačani još uvek nisu obezbedili prvo mesto, za koje će, kako sada stvari stoje, morati da se bore do samog kraja KLS – a. Ipak, naporima tu nije kraj, jer nakon pauze od tri nedelje naredne sedmice kreće nastavak ABA 2 lige.

Bilo kako bilo, meč protiv Kolubare važan je iz dva razloga. Prvi, i u ovom momentu možda i važniji, jeste da Borac samo pobedom može sačuvati kotu broj jedan. Drugi, ali ne i manje bitan, jeste da susret u Lazarevcu može predstavljati odličnu uvertiru za okršaj Borca protiv Širokog, koji je na programu već u četvrtak.

Kormilar Čačana Marko Marinović naglašava da je potrošnja kod igrača ogromna usled velikog broja utakmica.

,,Moram reći da smo možda u najgoroj situaciji u regionu. Igramo utamice na tri dana, dok mnogi timovi u regionu odmaraju, tako da nemamo puno prostora za pripremu mečeva koji slede. Pokušavamo u hodu da se spremimo. Takođe, trudimo se koliko možemo da odmorimo pojedine igrače koji su nosioci igre. Recimo, protiv Vršca nisu igrali Radovan Đoković i Matija Popović. Želja nam je da im pružimo priliku da malo napune baterije“, izjavio je trener Borca.

Bez obzira na ogromne napore, Marinović poručuje.

,,Kao i uvek, iskreno verujem da ćemo pobediti. Razume se, od nas kao lidera takmičenja ništa manje se ne očekuje. Naravno, neće biti lako, jer svi žele da protiv nas odigraju svoj najbolji meč. Ali smatram da možemo do nove pobede u Lazarevcu“, dodao je Marinović.

Iskusni centar Čačana Đorđe Majstorović smatra da je njegov tim favorit u okrušaju sa Kolubarom.

,,Idemo od utakmice do utakmice, za nas je svaka bitna u KLS – u, jer želimo da osiguramo prvo mesto. U Lazarevac putujemo sa imperativom pobede. Svakako, biće težak duel, Kolubara je nezgodna ekipa koja igra solidno kod kuće, nešto slično kao Napredak. Međutim, mi smo u Aleksincu ubedljivo slavili. Moramo sve mečeve da pobedimo do kraja KLS – a, ne želimo da zavisimo od drugih rezultata“, rekao je igrač Borca.

Majstorović ima recept po kom Borac mora da odigra meč u Lazarevcu.

,,Smatram da utakmicu moramo otvoriti maksimalno koncentrisano, ne želimo da ponovimo greške iz duela protiv Vršca. Ukoliko budemo igrali na svom prepoznatljivom nivou, verujem da neće biti velikih problema“, završio je Đorđe Majstorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Nikola Janjić