U 12. kolu ABA 2 lige košarkaši Borca idu put Cetinja, gde će snagu i košarkaško umeće odmeriti sa Lovćenom, ekipom sa kojom protekle dve godine vode velike bitke u regionalnom takmičenju (četvrtak, 18 časova).

Uprkos velikim naporima kojima su Čačani izloženi ove sezone, ekipa Marka Marinovića beleži sve same uspehe. Tim iz grada na Moravi je do sada zabeležio 20 pobeda, po 10 u oba takmičenja. Za to vreme upisana su samo dva poraza, od MZT – a i Vršca. Sve u svemu, može se izvući zaključak da je Borac na odličnom putu da ispuni glavne ovosezonske ciljeve.

Član stručnog štaba u Borcu Đorđe Mićić pozitivno se izrazio o narednom protivniku.

,,Imali smo priliku ove sezone da igramo protiv Lovćena. Zbog toga mogu da kažem da se poznajemo sa protivnikom. Reč je o ekipi koja je tradicionalno neugodna na domaćem parketu. Uvek ima podršku solidnog broja navijača, što joj daje dodatni motiv. Ranijih sezona smo igrali neizvesne utakmice, a kao po nekom pravilu iste su se završavale malom razlikom“.

Mićić je podsetio na meč Lovćena i MZT – a, kada su Crnogorci pokazali šta znaju i koliko mogu.

,,Lovćen je ove sezone pokazao da ume da zabeleži velike pobede, poput one u prošlom kolu protiv MZT – a. Taj podatak nas ozbiljno upozorava. Moramo na Cetinju biti veoma obazrivi, jer ako potcenimo protivnika to može da nam se obije o glavu“.

Pred put u Crnu Goru Mićić poručuje:

,,Idemo u goste Lovćenu sa ciljem da se pokažemo u najboljem svetlu. Razume se, od nas kao lidera ABA 2 lige se to i očekuje. Biće teška utakmica, u to nema sumnje, ali ako budemo na nivou dosadašnjeg dela sezone pobeda nije nemoguća misija“, zaključio je Mićić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča