Osmo kolo ABA 2 lige rezervisano je za duel Borca i Heliosa. Srpska i slovenačka ekipa odmeriće svoju snagu i košarkaško umeće na parketu dvorane kraj Morave u sredu 20. novembra, a početak susreta je u 17 časova.

Pred Borcem je novi zahtevan meč. Naredni protivnik je sastav vredan poštovanja, što je dokazao u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja. Naročito je to pokazao u prošloj rundi, kada je na svom terenu savladao MZT. Ipak, bez obzira na nezgodnog rivala, od Borca kao lidera ABA 2 ligi se očekuje da nastavi sa impresivnim partijama. Međutim, Čačani u ovaj meč ulaze osokoljeni nakon tesne, ali izuzetno važne pobede u Čajetini, zahvaljujući kojoj su se učvrstili na čelu KLS lige. Nema sumnje, Čačani su do sada sve ljubitelje košarke u Srbiji i regionu ubedili da su najozbiljniji i najdostojniji kandidat za prelazak u viši rang regionanog takmičenja.

Član stručnog štaba u Borcu Đorđe Mićić naglašava da je tim prilično izmoren zbog iskušenja od minule nedelje.

,,Nakon izuzetno zamornih putovanja i još većih napora u utakmicama sa Splitom i Zlatiborom najbitnije je da se ekipa dobro odmori i oporavi. Posle toga sledi priprema za novi izazov protiv Heliosa. Želja nam je da publiku i sebe nagradimo dobrom utakmicom u dvorani kraj Morave, da to bude lep  nastavak sjajnih partija”, izjavio je Mićić.

Marinovićev pomoćnik se dotakao i narednog rivala, za koga kaže da je kvalitetan i organizovan sastav.

,,U goste nam dolazi jako organizovana i dobra ekipa. O tome najbolje govore dosadašnji rezultati Heliosa. Trenutno dele drugu poziciju u ABA 2 ligi, a taj podatak mora da nas upozori. Zbog toga moramo veoma oprezno i ozbijno da pristupimo ovom meču. Samo tako možemo do pobede. Naravno, do sada smo često naglašavali da je za nas svaka naredna utakmica najbitnja u sezoni”, dodao je Mićić.

Razume se, pomoć publike biće od nemerljivog značaja i ovog puta.

,,Od početka sezone naglašavamo da nam je podrška Čačana od ogromnog značaja, naročito u utakmicama protiv nezgodnih protivnika, što Helios zaista jeste. Zbog rečenog bih pozvao sugrađane da nas u sredu podrže u što većem broju, jer će nam to biti potrebno. Takođe, ne mogu a da se ne zahvalim navijačima koji su nas podržali u nedelju veče u Čajetini”, završio je Đorđe Mićić.

Radovan Đoković, jedan od najboljih igrača u redovima Borca, smatra da je Helios izuzetan sastav.

,,Gledajući dosadašnje rezultate koje je Helios ostvario, stiče se utisak da je reč o izuzetnoj ekipi. Skor od pet pobeda, uz dva poraza, dokazuju da Helios ima visoke ambicije u ABA 2 ligi. Možda je za neke iznenađujuće to što su do sada uradili, ali za mene nije. U svom rosteru ima nekoliko dobrih košarkaša, nosioce igre, koji vuku ceo tim. Sve u svemu, deluju dobro na parketu“, mišljenje je beka Čačana.

Pored gore izgrečenog, Đoković je još poručio:

,,Pobeda Heliosa nad MZT – om u prošlom kolu upozorava nas da moramo biti veoma oprezni. Nadam se da ćemo nastaviti da pružamo kvalitetne partije kao do sada. Pobeda u minulom kolu nad Splitom, kada smo bili na ivici poraza, ulila nam je dobru dozu samopouzdanja. Naravno, to važi i za trijumf u Čajetini. Interni cilj je da ostanemo neporaženi kod kuće. To nam je za sada uspevalo, a nadam se da ćemo tako i nastaviti. Nema sumnje, za to smo sposobni“, dodao je Radovan Đoković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča