Ekipa Borca uveliko se sprema za početak novog izdanja ABA sezone. Čačanima će ovo biti druga godina u elitnom jadranskom takmičenju, u kom će pokušati da se pokažu u što boljem svetlu.

U skladu sa izrečenim, tabor Marka Marinovića se uveliko sprema za silne izazove koji ga očekuju. Poslednju proveru sastav iz grada na Moravi imao je u sredu, kada je u Novom Sadu gostovao Vojvodini. Razume se, Čačani su opravdali ulogu apsolutnog favorita, pa su slavili u duelu sa timom Miroslava Mute Nikolića, a rezultat je glasio 71:98.

Đorđe Mićić, član stručnog štaba, smatra da je utakmica u Novom Sadu bila jedna u nizu dobrih provera za Borac.

,,Vojvodina je dobra ekipa, zadržala je većinu prošlogodišnjih igrača. Predvodi je iskusan trener Nikolić, a u svom rosteru ima košarkaše sa ABA iskustvom. Što se nas tiče, želeli smo da reagujemo na pravi način nakon poraza kod kuće od Mladosti iz Zemuna. Ponovo smo bili lišeni pomoći nekih igrača, ali ipak ono što smo zamislili, to smo i ostvarili. Uostalom, to pokazuje rezultat. Vodili smo tokom čitave utakmice, a na kraju smo zasluženo pobedili“, rekao je Mićić.

Već u subotu Čačani će imati novi izazov (18:30). U dvoranu kraj Morave stiže Podgorica, a Borcu će to biti osma utakmica u pripremnom periodu.

,,Ostalo je da odigramo još jednu pripremnu utakmicu kod kuće, a protivnik će nam biti Podgorica. Želimo da se još bolje uigramo pred početak ABA lige. Sedam dana nakon meča sa timom iz Crne Gore kreće nova sezona regionalnog takmičenja, tako da nemamo još puno vremena na raspolaganju“, dodao je Mićić.

Izvesno vreme Borac muku muči sa bolešću pojedinih igrača, a ni sitne povrede ga nisu zaobišle.

,,Na neke stvari prosto ne možemo da utičemo. A tu pre svega mislim na situaciju oko pozitivnih članova kluba na covid-19. Nekoliko igrača je zbog toga van stroja neko vreme, što se odrazilo na našu igru. Srećom, prema poslednjim proverama, svi su dobro, a nadam se da će uskoro moći da se priključe ostatku tima. Naravno, doktori će imati poslednju reč. Takođe, na utakmici protiv Mladosti Hanter Hejl je povredio skočni zglob, ali na sreću nije reč o ozbiljnoj povredi, tako da je on već počeo da trenira, pa uskoro očekujemo da se i on vrati svim obavezama“, kazao je član stručnog štaba.

Uskoro kreće i ABA liga, a prvi izazov za Čačane biće Igokea, sa kojom su prošle sezone odigrali veoma zanimljiv i ravnopravan meč u Laktašima.

,,Spremni smo za početak ABA lige! Da stvar bude bolja po nas, imamo iskustvo iz prošle sezone, što će nam puno značiti. Doduše, ostaje da vidimo kakva će biti epidemiološka situacija, jer imamo veliku želju da nas naši navijači bodre na utakmicama. Takođe, postoji jasan cilj kod svih u klubu da napravimo pomak u odnosu na prošlu sezonu, kada smo se borili za opstanak. Gotovo dva mesece se pripremamo kako bismo taj cilj i ostvarili. A nadam se da ćemo u tome i uspeti. Istina, na početku lige imamo nešto teži raspored. Ali šta je, tu je. Razmišljaćemo od utakmice do utakmice, za svaku ćemo se spremati punom parom, a verujem da će sve to doneti dobar rezultat“, zaključio je Đorđe Mićić.

Veoma važno obaveštenje za sve ljubitelje košarke jeste da će ulaz na utakmicu Borac – Podgorica biti dozvoljen samo za vakcinisane, koji će morati da pokažu potvrdu o vakcinaciji. U dvoranu kraj Morave ulaziće se sa bedema, a takođe je obavezno nošenje zaštitnih maski.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski