Tabor iz grada na Moravi nastavlja da radi punom parom. Naredni izazov za izabranike Marka Marinovića biće tim čije je vođenje ovog leta preuzeo Vlado Šćepanović. Jasno, reč je o Partizanu, sa kojim će Čačani u subotu (17 časova, Hala sportova) ukristiti koplja u sklopu priprema za predstojeću ABA sezonu, koja se polako bliži.

U sredu je Borac u prestonici imao priliku da se sastane sa još jednom ekipom koja godinama zauzima gornji deo tabele u jadranskom takmičenju. Dakako, reč je o FMP-u, kog je Borac ubedljivo porazio u Železniku, a rezultat je glasio 83:112 (23:24; 14:35; 25:29; 20:25). U tom susretu tim iz Čačka je pokazao šta zna i koliko može, pa je na taj način stavio do znanja svim rivalima da će biti ozbiljan protivnik, bez obzira ko će se nalaziti na suprotnoj strani terena.

Član stručnog štaba Đorđe Mićić ističe da je utakmica protiv FMP-a najbolje odigrana od kada je Borac započeo igranje pripremnih mečeva.

,,Potrudili smo se da odigramo dobru utakmicu, jer smo želeli da popravimo neke greške koje smo pravili u prvom meču sa FMP-om, ali i u susretima sa Vojvodinom i Klužom. Napredak u igri bio je očigledan. Šut je bio mnogo bolji, ostvarivali smo dosta skokova, što je na kraju rezultiralo ubedljivom pobedom. Stvarno smo u Železniku odigrali dobar duel, što će nam bitno uticati na moral i samopouzdanje u nastavku priprema“, izjavio je Mićić.

Već u subotu Borac će imati priliku da još jednom ogleda svoju košarkašku veštinu protiv izuzetno kvalitetnog rivala, što Partizan svakako jeste.

,,Nema sumnje, protiv Partizana moramo odigrati podjednako dobro kao protiv FMP-a. Idemo u Beograd da se uigravamo i da probamo neke nove stvari, da vidimo gde smo u odnosu na najbolje timove. Partizan je jedan od naših najkvalitetnijih timova, igrao je Evroligu, sada Evrokup, tako da utakmica protiv njega može da pokaže našim igračima šta i koliko mogu protiv dobrih košarkaša. Želja nam je da ovaj meč iskoristimo na najbolji mogući način i da pokušamo da ponovimo dobru igru iz meča sa FMP-om. Verujem da to možemo“, dodao je Đorđe Mićić.

Piše: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski