Košarkaš Borca Đorđe V. Ćurčić usmerio je pažnju na sebe fenomenalnim izdanjima na FIBA Čelendžeru u Skoplju.

Da podsetimo, trenutno se U18 reprezentacije Srbije nalazi u glavnom gradu Severne Makedonije, gde se igra FIBA Čelendžer. A članovi rečenog tima su i košarkaši iz Čačka, Đorđe V. Ćurčić i Stefan Janković, a deo stručnog štaba je i Đorđe Milošević, fizioterapeut prvog tima Borca.

Na dve do sada odigrane utakmice Đorđe V. Ćurčić je zabeležio zaista dobre cifre. Protiv Nemačke, koju je naša zemlja savladala sa 91:78, igrač Borca je ubacio 16 poena, a imao je i pet asistencija.

A juče u pobedi protiv Hrvatske (86:82) bio je još bolji. Uspeo je postigne 21 poen, a ponovo je zabeležio i pet asistencija.

On je, nema sumnje, još jednom pokazao da je najbolji igrač u Srbiji rođen 2004. godine!

Mladi igrač tima iz grada na Moravi i reprezentativac Srbije smatra da je selekcija dobro startovala takmičenje u Skoplju.

,,Kao što je svima već dobro poznato, FIBA Čelendžer smo otvorili na izuzetno dobar način. Uspeli smo da vežemo dve pobede, protiv Nemačke i Hrvatske. Naravno, posao tu nije gotov, jer su nam ostale još tri teške utakmice“, zastao je Ćurčić, a onda nastavio:

,,Spremamo se korak po korak i nadamo najboljem. U ekipi vlada odličan timski duh, tako da jedva čekamo naredne izazove“, dodao je Đorđe V. Ćurčić.

Naredni meč U18 reprezentacija Srbije će odigrati danas u 18 časova, a protivnik će biti selekcija Gruzije.

Vredno pomena i podsećanja je da je Đorđe V. Ćurčić ove godine uspeo da se okiti laskavim zvanjem MVP igrača na završnom turniru kadetske lige u Čačku, kada je Borac postao šampion države.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography