Selektor U18 reprezentacije Srbije Vladimir Đokić juče je na Divčibarama okupio najbolje i najtalentovanije mlade košarkaše naše zemlje. Razlog tome jeste činjenica da će od 30. jula do 7. avgusta reprezentacija Srbije čiji košarkaši dosežu dob do 18 godina učestvovati na Evropskom prvenstvu A divizije, koje se održava u Konji (Turska). U grupi C Srbija će se sastati sa Grčkom, Slovenijom i Češkom.

Među probranom grupom košarkaša na pripremama su se našla i dva igrača Borca i Čačka 94, Đorđe V. Ćurčić i Luka Andrić. Svojim partijama u juniorskom taboru Borca, kao i prvim timovima Borca i Čačka 94, oni su u potpunosti zaslužili da se nađu među najkvalitetnijim mladim igračima Srbije.

Đorđe V. Ćurčić ističe da je velika privilegija biti u reprezentaciji.

,,Utisci su još uvek sveži, ekipa se tek okupila. Pred nama su pripreme, na kojima ćemo morati, pre svega, da se dobro upoznamo i međusobno ugramo. Neću da krijem, reprezentacija mi znači dosta. To je velika privilegija koju bi svaki igrač želeo da dobije. Iako smo tek na početku priprema, očekivanja su uvek najviša. Znamo gde je Srbija na košarkaškoj mapi, a mi ćemo pokušati to da dokažemo i opravdamo, izjavio je Đorđe V. Ćurčić.

Luka Andrić naglašava da U18 selekcija želi da se dobro pokaže na evropskom prvenstvu.

,,Utisci su fenomenalni. Zadužili smo opremu, smestili u hotel i onda smo imali prvi zajednički trening. Smatram da nema veće časti i nagrade od toga da pretstavljamo svoju zemlju na nekom velikom takmičenju, kao što je evropsko prvenstvo, koje nam uskoro predstoji. Očekujem, pre svega, da se dobro spremimo za prvenstvo, da nas zaobiđu pehovi u vidu povreda i drugih neželjenih stvari. A što se tiče prvenstva, tamo ćemo sigurno dati sve od sebe, pa ćemo videti za šta je taj trud dovoljan“, rekao je Luka Andrić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: KSS