U19 muška košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je na Svetsko prvenstvo, koje će od 24. juna do 2. jula biti održano u Debrecinu (Mađarska).

Na spisku selektora Vladimira Đokića, na kom se nalaze 12 najboljih mladih košarkaša naše zemlje, svoje mesto je pronašao i jedan košarkaš Borca Mozzart. Reč je o Đorđu V. Ćurčiću, talentovanom igraču iz grada na Moravi.

Pre početka smotre najboljih svetskih timova, čiji igrači imaju do 19 godina, košarkaš Borca Mozzart se nada da je reprezentacija kadra da ponovo osvoji neku medalju.

Pripreme su krenule davno, još 25. maja, a ekipa se pripremala na Divčibarama. Zbog privatnih obaveza nisam mogao da se priključim od prvog dana, ali sam se naknadno uključio. Trenirali smo jako i odlično. Medalja sa Evropskog prvenstva prošle godine nam daje još jedan dodatni motiv pred Svetsko prvenstvo. Očekuje nas sigurno najteže i najveće takmičenje koje naša selekcija može da igra. Nadamo se najboljem i uz veliki trud verujem da možemo da ponovimo prošlogodišnji uspeh i da svojoj državi donesemo još jednu medalju, izjavio je Đorđe V. Ćurčić.

KK Borac Mozzart ima još jednog predstavnika u U19 nacionalnom timu. Reč je o fizioterapeutu čačanske ekipe Đorđu Miloševiću, koji će svoj posao obavljati i u reprezentaciji. Pored njega, grad podno Ovčara i Kablara će predstavljati i Mihailo Šušić, koji se nalazi na položaju pomoćnika selektora Đokića.

Inače, selekcija Srbije se nalazi u grupi C, gde će joj protivnici biti Egipat (24. jun u 15:), Brazil (25. jun u 12:30), a na kraju i Japan (27. jun u 20:00).

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography