Sezona tek što je gotova za većinu klubova, a mlade košarkaške selekcije naše zemlje već su počele da se pripremaju za uzbudljivo sportsko leto. Jedna od njih je U19 reprezentacija Srbije, koju predvodi selektor Vladimir Đokić. Ovaj uzrast se sprema za Svetsko prvenstvo, koje počinje 24. juna, a trajaće do 2. jula u Debrecinu (Mađarska).

Mladi košarkaši starosti do 19 godina već neko vreme se pripremaju za veliku smotru koja ih očekuje, a nedavno im se priključio i Đorđe V. Ćurčić, mladi igrač iz grada podno Ovčara i Kablara, dugogodišnji član mnogih mlađih selekcija naše zemlje.

Iza njega je izuzetno teška sezona, jer je nosio dres juniorskog i seniorskog sastava Borca Mozzart, kao i prvog tima Čačka 94 Quantox.

,,Veoma naporna sezona je iza mene, jer sam odigrao veliki broj utakmica. Bilo je mnogo obaveza i treninga, ali na kraju, kada se povuče crta, jedna veoma dobra sezona je iza dva čačanska kluba. Borac je obezbedio opstanak u ABA ligi, ekipa Čačka 94 je ispunila svoj cilj u KLS-u, a na samom kraju Roda juniorske lige Borac je završio sa srebrnom medaljom u rukama. Dakle, ne možemo a da ne budemo zadovoljni“, rekao je Ćurčić.

Partije u navedenim timovima mnogo su značile mladom košarkašu, koji će od naredne sezone postati isključivo seniorski igrač.

„Izuzetno veliko igračko iskustvo sam stekao ove sezone. Naročito u utakmicama koje je Čačak 94 igrao u KLS ligi. Nije bio lak prelazak iz mlađih kategorija u seniore, ali mislim da sam to u Čačku 94 uspeo da prevaziđem. Naravno, ne mogu da zanemarim treninge sa seniorskom i juniorskom ekipom Borca, gde sam stekao isto tako veliko iskustvo. Sve to mi pomaže u daljem razvoju“, kazao je Ćurčić.

Sledi Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina, a mladi Čačanin će pokušati da izbori svoje mesto među 12 najboljih.

Pripreme su krenule 25. maja, a ekipa se pripremala na Divčibarama. Zbog privatnih obaveza nisam mogao da se priključim od prvog dana, ali sada sam sa ekipom. Treniramo jako i odlično. Medalja sa Evropskog prvenstva nam daje još jedan dodatni motiv za rad i bolju pripremu pred Svetsko prvenstvo. Očekuje nas sigurno najteže i najveće takmičenje koje naša selekcija može da igra. Nadamo se najboljem i uz veliki trud verujem da možemo da ponovimo prošlogodišnji uspeh i da svojoj državi donesemo još jednu medalju, završio je Đorđe V. Ćurčić.

Pored Đorđa V. Ćurčića, grad na Moravi će imati još svojih predstavika u U19 nacionalnom timu. U stručnom štabu nalaze se Đorđe Milošević, fizioterapeut Borca Mozzart, Mihailo Šušić, trener pionira čačanske Mladosti, kao i Luka Andrić, igrač Železničara.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography