U odloženom meču 6. kola Roda juniorske lige Srbije izabranici Miloša Pejanovića su izašli na megdan dobro znanom rivalu, ekipi Dynamic VIP PAY. Reč je o duelu koji je pomeren zbog obaveza Borca na turniru U19 ABA lige. Uprkos činjenici da je poslednji susret imao pre svega dva dana u Nišu, kada je pobedio Konstantin, sastav iz grada na Moravi je nastavio pozitivan niz, pa je savladao Dorćolce rezultatom 81:83 (23:17; 19:22; 25:24; 14:20).

Nakon novog trijumfa, devetog u dosadašnjem delu sezone, Borac je, uz Crvenu zvezdu mts, jedini koji nije spoznao gorčinu poraza. Zbog toga može da bude potpuno zadovoljan i da sa nestrpljenjem čeka nastavak sezone, sa vrha tabele. Da podsetimo, sledi pauza za nešto više od tri nedelje, a takmičenje će biti nastavljeno 15. januara 2022. godine, kada će Borac dočekati Vojvodinu.

Daleko najbolji pojedinac u redovima Čačana bio je sjajni Đorđe V. Ćurčić, koji je postigao neverovarnih 39 poena, a imao je po osam skokova i asistencija. Zbog toga je zabeležio indeks 48. Sa dvocifrenim učinkom bio je još Stefan Janković, koji je ubacio 12 poena.

Trener juniorskog tima Borca Miloš Pejanović uputio je čestitke svojim igračima na devetoj vezanoj pobedi.

„Odlična utakmica, prava seniorska. Moram da priznam, da je Dinamik pobedio, ne bi bilo nezasluženo. Što se nas tiče, uspeli smo da kontrolišemo skok protivnika i kontranapade, pa da strpljivom igrom u poslednjoj četvrtini dođemo do velike pobede, protiv odlične ekipe iz Beograda. Izuzetno mi je drago da odlazimo na pauzu sa skorom 9:0. Zbog toga želim da čestitam igračima“, rekao je Miloš Pejanović.

Dynamic VIP PAY: Živanović, Ristić 4, Stefanović 22, Živković 2, Ristić 20, Dronjak 17, Joksović 2, Ašćerić 3, Vojinović, Bubanja, Malešević 3, Dabović 8.

Borac: Ćurčić 39, Mikavica, Kaplarević 3, Milošević 7, Veljović, Nikolić 8, Andrić 2, Radović 4, Ćurčić 8, Radojičić, Vasilijević, Janković 12.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Dragana Stjepanović