Nedavno se u Čačku pronela vest da je Đorđe V. Ćurčić odlučio da otputuje u SAD kako bi nastavio svoje školovanje, a ujedno se i oprobao u koledž košarci. Njegova nova destinacija je prestižni Univerzitet Sent Luis.

Iako odluka nije bila nimalo laka, mladi košarkaš iz grada na Moravi je procenio da je doneo najbolju moguće rešenje.

,,Kao što mnogi u gradu znaju, doneo sam jednu veoma tešku odluku. A to je da se od sledeće godine prikljucim D1 programu u Americi i da nastupam u NCAA ligi. Odluka je bila veoma teška, ali smatram da je u ovom trenutku najbolja za moju budućnost, jer mi nudi opciju daljeg školovanja i to na veoma visokom nivou. Što mi je, moram priznati, veoma važno, započeo je Ćurčić svoje izlaganje.

Međutim, iako će biti odsutan četiri godine, ljubitelje košarke u Čačku može da obraduje jedna činjenica vezana za Ćurčića.

,,I daje ostajem igrač Borca u slučaju eventualnog povratka u Evropu. Ukoliko dođe do toga, klub polaže pravo da me prvi angažuje, kazao je Ćurčić.

Zatim je posebno naglasio.

,,Želim da se zahvalim Košarkaškom klubu Borac Mozzart na svemu što je učinio za mene u dosadašnjem delu karijere. Uvek će ostati u mom srcu. Godinima smo bili kao porodica i zajedno smo ostvarili zavidne rezultate. Iskreno se nadam da će nam se putevi u budućnosti ponovo ukrstiti. Naravno, moram da uputim zahvalnost i Čačku 94 Quantox što mi je prošle sezone dao priliku da se oprobam u KLS-u, i to mi puno znači“, dodao je perspektivni košarkaš.

Nedavno se vratio iz reprezentacije, sa kojom je osvojio šesto mesto na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Debrecinu.

,,Utisci iz reprezentacije su fenomenalni. Prvenstveno mi je bila čast da se nađem u društvu 12 igrača koji ce putovati na turnir. To je najveće takmičenje za igrače mog uzasrasta. A što se tiče samog prvenstva, u grupi smo odradili odličan posao, jer smo pobedili sve tri utakmice i tako smo obezbedili prvo mesto, koje nas je odvelo na lakšeg protivnila u osmini finala. Na našu žalost žreb je bio takav da smo se u četvrtfinalu sastali sa selekcijom Francuske. Tu smo doživeli težak poraz, koji nas je udaljio od borbe za medalju. Posle smo u doigravanjima izborili šesto mesto. Na kraju, kad se podvuče crta, uopšte nije mali uspeh! Što se mene tiče, na ovom Svetskom prvenstvu sam stekao veliko igračko iskustvo“, zaključio je Đorđe V. Ćurčić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography