Tema o kojoj se u prethodnom periodu prilično govorilo u Čačku danas je dobila epilog. Duda Sanadze je postigao dogovor sa Borcem, tako da će i naredne takmičarske godine nositi dres tima iz grada na Moravi.

Prekaljeni Gruzin je u februaru došao u redove tima koji predvodi Marko Marinović, kako bi bio adekvatna zamena povređenom Radovanu Đokoviću. Na kraju se njegov dolazak ispostavio kao pun pogodak. Iako mu je trebalo vremena da se adaptira na novu sredinu i rang takmičenja u kom Borac nastupa, jer je pre toga bio u Kataru, Sanadze se na kraju pokazao kao veoma dobar igrač, tako da je u najbitnijim utakmicama po klub pokazao zavidan nivo košarkaškog znanja i veštine, a često je mečeve završavao kao najefikasniji pojedinac.

Valja pomenuti i to da je Sanadze u crveno-belom timu zabeležio osam nastupa u ABA ligi. Prosečno je beležio 11,3 poena.

Inače, Duda Sanadze, koji ima 28 godina, je igrač bogatog iskustva. Prvi angažman van Gruzije imao je 2016. godine, kada je nastupao za Primorsku. Nakon toga je igrao u Italiji, Španiji, Poljskoj, Portugaliji, a poslednja destinacija pre dolaska u Borac bila je Katar.

Takođe, nije zgoreg pomenuti da je Sanadze član repezentacije gruzije još od 2013. godine, a i dalje je redovan član nacionalnog tima.

Ovim činom Borac je pokazao da je na vreme krenuo da misli na tim za sledeću sezonu, u kojoj će ponovo biti član jadranske elite. Upravo zbog toga će biti od krucijalnog značaja koji će sve igrači obući dres institucije srpske košarke. A produžetak saradnje sa iskusnim Sanadzeom odličan je potez Čačana.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography