Juče je stavljena tačka na ekspediciju Srbije u Malagi. Tim koji je selektirao Dragoljub Avramović izborio se za peto mesto na Svetskom prvenstvu održanom u Španiji.

Đorđe M. Ćurčić smatra da je reprezentacija uradila dobar posao u Španiji.

,,Da, mogu reći da smo odradili sjajan posao u pripremnom periodu i da smo to iskoristili i na utakmicama na Svetskom prvenstvu, gde smo izgledali dosta dobro. Ono što ostaje kao žal jeste to da nismo bili kompletni i da smo imali nekoliko igrača koji su se razboleli tokom turnira. Samim tim, bilo nam je znatno teže da se takmičimo sa sjajnim ekipama. Za mene lično, ovo je nešto o čemu sam kao mali maštao i zbog čega sam i krenuo da treniram košarku. Dobiti poziv reprezentacije je velika stvar i trudio sam se da se što bolje pokažem i nadmećem sa igračima koji su najtalentovaniji  u našoj zemlji. Siguran sam da će mi to dosta koristiti i da će mi značiti igranje na ovakvom turniru, gde sam se prvi put susreo sa takvim igračima, koji su najbolji u svojim državama. Ono što je meni bitno jeste da iz ovoga izvučem neke pouke i da salgedam stvari koje su bile dobre i one koje nisu, pa da na njima radim u narednom periodu”, izjavio je Đorđe M. Ćurčić.

Pavle Nikolić misli da je peto mesto na SP odličan rezultat.

,,Zadovoljan sam uspehom reprezentacije, jer biti peti na Svetskom prvenstu, pored zaista dobrih ekipa, nije ni malo naivno. Što se tiče rada sa najboljim igračima u zemlji, isti mi je dosta značio i pomogao da vidi gde sam i na kom sam trenutno košarkaškom nivou. Iskustvo iz reprezentacije će mi zaista koristiti da dopunim svoje nedostatke koje trenutno imam”, rekao je Pavle Nikolić.

Matija Milošević veruje da su njih trojica dostojno predstavili klub i grad.

,,Zadovoljan sam rezultatom koji smo ostvarili na Svetskom prvenstvu. Da je bio drugačiji žreb, možda smo mogli i do medalje. Bez obzira na sve, stekli smo veliko iskustvo, koje će biti podstrek za dalji rad. Nadam se da smo dostojno predstavili Srbiju, KK Borac i grad Čačak”, kazao je Matija Milošević.

Tekst: Nikola Minović

Foto: KSS