Nakon dve izuzetno važne pobede minule nedelje nad MZT – om u ABA 2 i Dinamikom u KLS ligi ekipa Borca ide put Rogaške Slatine, gde će snagu odmeriti sa Rogaškom (četvrtak, 18 časova).

Nema sumnje, pomenuto gostovanje je jedno od najtežih, ako ne i najteže, koje očekuje tim Marka Marinovića do kraja ligaškog dela sezone. Rogaška je, pored Borca i MZT – a, glavni konkurent za plasman u plej – of regionalnog takmičenja. Zbog toga je svaka pobeda za Slovence od nemerljivog značaja. Razume se, eventualni trijumf nad liderom donosi ne samo dva boda, već i prestiž, jer samo MZT i Sparsi mogu da se pohvale da su savladali Čačane ove sezone. Zbog toga taboru iz grada na Moravi neće biti ni malo lako na predstojećem gostovanju, ali ako ponovi partiju iz prethodnog kola ABA 2 lige, smeši mu se novi trijumf.

Član stručnog štaba u Borcu Miroslav Milić pozitivno se izrazio o narednom protivniku.

,,Nakon dve važne pobede očekuje nas prvo od četiri izuzetno zahtevnih gostovanja. Rogaška je, uz MZT i naš tim, jedan od najozbiljijih konkurenata za plej – of lige. To je očito ako se pogledaju rezultati slovenačkog tima, ali i roster, koji je gotovo nepromenjen u odnosu na prethodnu sezonu“, rekao je Milić.

Pred put u Rogašku Slatinu Milić optimistično poručuje.

,,Znamo se dobro sa Rogaškom, igrali smo ove sezone, kao i prethodnih, tako da nema puno nepoznanica. Zbog toga nam je u znanju šta nas očekuje u Rogaškoj Slatini. Bez obzira na izazov, ne sumnjam u povoljan rezultat na gostovanju“, dodao je Milić.

Krilni igrač iz Čačka Matija Popović smatra da Borac ima snage da se iz Slovenije vrati ovenčan lovorikama.

,,Teško gostovanje je pred nama, možda jedno od najtežih u ligi. Rogaška teži vrhu ABA 2 lige i plasmanu u plej – of, tako da joj je svaka pobeda zlata vredna. U svom sastavu ima Fermea i Vujasinovića, dva izuzetno iskusna igrača i nosioca igre ekipe. Zbog toga što vrlo dobro znamo šta nas očekuje u Sloveniji vredno se spremamo za predstojeći susret. Naš tim ima pregršt samopouzdanja nakon dve velike pobede prethodne nedelje. Ukoliko budemo od početka meča koncentrisani na igru, verujem u pobedu protiv Rogaške“, zaključio je Popović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča