Predsednik čačanskog ABA ligaša Predrag Pantović, nakon što je iskusni Stefan Birčević parafirao ugovor sa KK Borac, istakao je da je ovo veliki dan za klub.

,,Borac je tokom bogate istorije imao veći broj košarkaša kalibra Stefana Birčevića, ali je do sada uvek pravio takve igrače ili učestvovao u njihovom stvaranju. Ovo je prvi put da angažujemo košarkaša sa takvim rejtingom. Na ovaj način šaljemo jasnu poruku kakve su nam ambicije. Nećemo epizodnu ulogu u ABA ligi. Ne želimo da se govori da smo elitu ‘igrali jedno leto’. Uz pomoć Birčevića stižemo do cilja, a naredne sezone, uz naše navijače, biće to druga priča. Naravno, svi se nadamo da će se epidemija korone završiti”, rekao je prvi čovek Borca.

Ranije smo najavili da će se nekadašnji reprezentativac Srbije priključiti ekipi Borca, a neposredno posle potpisivanja ugovora Stefan Birčević je za naš portal istakao.

“Borac je jedini srpski klub u ABA ligi izvan Beograda. Takođe, znam da je u Borcu jedna lepa priča. Želim da pomognem mladim momcima, video sam dobru hemiju u ekipi i nadam se dobrim rezultatima. Stručni štab čine odlični treneri i ljudi, a u nekoliko poraza Čačani nisu imali sreće. Siguran sam da će se u narednim mečevima nešto i vratiti u našu korist. Idemo u Zadar, dolazi Split, pa Mornar, a onda putujemo Ciboni. Iz te četiri utakmice moramo da izvučemo maksimum i popravimo plasman”, kazao je Birčević za Mozzart Sport.

Pišu: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Đurđe Mečanin