Doskorašnji igrač juniorske ekipe Mega Bemaksa Boško Bumbić (18 godina, 192 cm) novi je član prvog tima Borca. Mladi Čačanin se nakon godinu dana provedenih u Beogradu vratio svome jatu, pa će u narednih tri godine nositi crveno-beli dres sastava iz grada na Moravi.

Tako je Bumbić postao prvo pojačanje u timu trenera Marka Marinovića. Treba pomenuti da je Borac nešto ranije od uobičajenog krenuo sa pripremama za narednu sezonu. Do toga je došlo usled potrebe da se tim što bolje uigra pred dugo očekivani meč sa reprezentacijom Srbije, koji je zakazan za nedelju 4. avgust (18:30).

Boško Bumbić smatra da je doneo pravu odluku što se vratio u rodni grad.

,,Čelnici kluba pokazali su veliku želju da me vrate u redove Borca, tako da nisam morao mnogo da razmišljam već sam odmah pristao da se vratim u rodni grad. Smatram da je dobra odluka da u Čačku nastavim karijeru i da se u Borcu razvijam kao igrač“. 

Borac je prava sredina za razvoj mladih košarkaša.

,,Verujem da mogu puno da učim od trenera i starijih igrača, a sve u cilju dodatnog napretka. Kod mene postoji velika želja da se uvek pokažem u najboljem svetlu. Uzimajući u obzir da je ugovor sklopljen na tri godine smatram da imam dovoljno vremena za to“, smatra Bumbić.

Jedan od glavnih razloga da se vrati u Borac jeste činjenica da je novi trener Marko Marinović.

,,Veliki uticaj, možda i ključni, da se vratim u Čačak jeste to što će mi trener biti Marko Marinović, izuzetan čovek i košarkaški stručnjak. On je odličan poznavalac ove igre i smatram da ću moći puno da naučim od njega“, dodao je Bumbić.

I čačanska publika je uvek dobar razlog da košarkaši obuku dres Borca.

,,Ne mogu da opišem koliko mi je drago što ću ponovo igrati pred sugrađanima. Samo onaj ko je nastupao u dvorani kraj Morave zna kakav je osećaj igrati pred Čačanima“, završio je.