U16 muška košarkaška selekcija Srbije uspela je da izađe kao pobednik iz duela sa Hrvatskom. Nacionalni tim naše zemlje je slavio rezultatom 70:63 (13:19; 24:21; 16:10; 17:13), pa je na taj način Evropsko prvenstvo u Skoplju okončao na 13. poziciji.

Takođe, ovim trijumfom izabranici Aleksandra Glišića su uspeli da obezbede mesto u A diviziji, pa su tako sačuvali elitni status i za sledeću generaciju košarkaša do 16 godina.

Deo ovog pohoda bio je i jedan igrač KK Borac Mozzart. Reč je o Urošu Ivkoviću, kadetskom igraču kluba iz grada kraj reke Morave. On je i ovog puta uspeo da se upiše u listu strelaca i tako doprinese pobedi tima. Preciznije rečeno, za 22 minuta na parketu zabeležio je tri poena, a imao je i dva skoka, kao i jednu asistenciju.

Valja podsetiti još jednom da je Uroš Ivković samo jedan u nizu košarkaša Borca Mozzart koji su ovog leta uzeli učešće u igrama reprezentacije Srbije. To je samo jedan od dokaza koliko se rada i truda ulaže kako bi klub iz godine u godinu beležio sve bolje i bolje rezultate, kako u mlađim kategorijama, tako i na seniorskom planu.

Tekst: Nikola Minović

Foto: FIBA