KK Borac Mozzart angažovao je još jedno pojačanje. Reč je o Filipu Rebrači (25, 205), sinu proslavljenog srpskog košarkaša Željka Rebrače.

Momak koji igra na poziciji centra stavio je danas svoj paraf na ugovor koji će biti na snazi u narednih godinu dana. Ovim potpisom čačanski tim je rešio pitanje centra, jer Filip Rebrača pokriva upravo tu poziciju, ali može i da igra na mestu krilnog centra.

Što se tiče Filipa Rebrače, reč je o igraču koji je minulu sezonu proveo u NCAA ligi, na Ajova koledžu, gde je ostavio veliki trag. Filip je pokazivao svoje velike sposobnosti i talenat tokom cele sezone. Za rečeni sastav tokom prošle takmičarske godine prosečno je beležio 14 poena, a imao je i 7,5 skokova, kao i dve asistencije.

Pre okončanja Ajova koledža, Filip Rebrača je diplomirao na Severnoj Dakoti, a onda je stavio tačku na magistarske studije na Ajovi. Iako je nekoliko godina proveo u SAD-u, ipak ima želju da se prvo dokaže u Evropi, a smatra da je Borac Mozzart prava sredina za njega.

Pre Filipa Rebrače, među čačanske crveno-bele su došli Nikola Manojlović, Ronaldo Segu, Tajlan Džamon Birts, Darko Talić i Kruz Perot-Hant.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Russell Hons