U sastavu 6. kola AdmiralBet ABA lige jeste i jedan meč u Ljubljani, gde će domaća Cedevita Olimpija imati priliku da ugosti čačanski Borac Mozzart (subota, 19:00, Arena sport 2).

Filip Rebrača, prvotimac Čačana, u kratkim crtama se osvrnuo na minuli meč 5. kola, koji je Borac Mozzart nesrećno izgubio.

,,Mislim da smo dopustili Igokei da uhvati previše ofanzivnih skokova u drugom poluvremenu, čak 25. Takođe, usporili smo prerano, jer smo se opustili zbog velike razlike. To su stvari koje ne bi trebalo da nam se događaju. Naravno, Igokea ima kvalitetan tim, odlične igrače na svih pet pozicija. Gosti su to pokazali, jer se nisu uplašili i predali, već su se vratili u duel posle velikog deficita“, smatra Rebrača.

Zatim je apostrofirao.

,,Potrebno je da vratimo poljuljano samopouzdanje nakon tri vezana poraza. Tokom nedelje trenirali smo jako, nismo se štedeli, jer želimo da se što bolje pripremimo za naredno gostovanje“, dodao je Rebrača.

A onda je rekao koju i o narednom rivalu.

,,Cedevita Olimpija godinama pravi dobre rezultate u ABA ligi. Klub ima kontinuitet zavidnih rezultata, što samo za sebe govori. Jasno je kakav nas izazov očekuje. Domaćin nije počeo ligu kako je priželjkivao, tako da je svaki naredni meč izuzetno važan za njega. Ali nešto slično važi i za nas. Mi smo dobro krenuli, ali smo vezali poraze, tako da nameravamo da se što pre vratimo na pobednički kolosek. A da li će to biti moguće već u Sloveniji, ostaje da vidimo u subotu veče“, izjavio je Filip Rebrača.

Tekst: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Foto: Lejča photography