KK Borac nastavlja da se pojačava pred narednu ABA sezonu. Nakon što su ugovori sklopljeni sa Markom Radonjićem i Đorđem V. Ćurčićem, a produženi sa kapitenom Nemanjom Todorovićem, Aleksom Novakovićem i Radovanom Đokovićem, u timu iz grada na Moravi je odlučio da ostane i Hanter Hejl. Klub je sa pomenutim igračem sklopio saradnju na još jednu takmičarsku godinu.

Reč je o Amerikancu (25 godina, 192 cm) koji je i prošle sezone branio boje Borca. Pre toga, nastupao je za ekipu Nelson Giants, koja se takmiči u Nacionalnoj košarkaškoj ligi Novog Zelanda (NZNBL).

Novi/stari igrač Borca košarkašku karijeru je započeo u srednjoj školi Kalamazoo Central u Mičigenu. Nakon toga pohađao je sledeće koledže: Central Michigan (2015-2016), Grand Valley State (2017-2018), i na kraju Winthrop (2019-2020). Godine 2020. se pojavio na draftu, ali nije draftovan. Dobar deo sezone 2020/2021. proveo je u već pomenutoj ekipi Nelson Giants, sa kojom je potpisao prvi profesionalni ugovor.

Interesantan podatak da je Hanter Hejl na utakmici protiv ekipe Otago Nuggets ubacio protivniku čak 41 poen. Inače, prosečno je u novozelandskoj ligi beležio 26,9 poena.

Da je prvotimac Borca ozbiljan igrač, govore podaci da je bio prvi strelac košarkaške lige Novog Zelanda, kao i najbolji kradljivac iste. Takođe, može da se pohvali da je bio član All-Star Five pomenute ostrvske države.

Što se tiče minule sezone u klubu iz Čačka, valja reći da je Hanter Hejl u proseku na parketu boravio 27,5 minuta. Za to vreme, prosečno je ubacivao 13,4 poena. Takođe, imao je 4,2 skoka, kao i 2,5 asistencije.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography