U 6. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca imaće priliku da ugoste jedini neporaženi tim u takmičenju, beogradski Partizan NIS (subota, 19h, dvorana kraj Morave).

Iza Borca je period od pet odigranih utakmica u ligi. Uspeo je da ostvari dve pobede, a pretrpeo je tri poraza, poslednji prošlog vikenda od Zadra.

Ilija Đoković, organizator igre Borca, kaže da je delimično zadovoljan urađenim poslom.

,,Iskreno, lično nisam nezadovoljan učinjenim, ali ne mogu da kažem da sam potpuno zadovoljan. Mislim da smo konačno uhvatili dobar ritam i da smo pokazali šta i koliko možemo, a onda je došao poraz u Zadru. Osetili smo da možemo da dobijemo tu utakmicu, ali nas nije išlo tokom meča, tako da smo bili poprilično ljuti nakon susreta“, zastao je Đoković, a onda produžio svoje izlaganje.

,,Nastavljamo da vredno treniramo i radimo, jer iskreno mislim da možemo da budemo najprijatnije iznenađenje ove godine u AdmiralBet ABA ligi. Iako je trenutni skor 2:3, mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i da ćemo pokazati ko smo i šta smo“, dodao je igrač Borca.

Ovog vikenda klub će imati najteži ispit do sad. U goste mu dolazi tim Željka Obradovića, jedini neporaženi sastav u ligi.

,,Utakmica protiv Partizana samo je motiv više da pokažemo šta znamo. Crno-beli dolaze u Čačak, a Željko Obradović nije igrao utakmicu u Čačku duži vremenski period. Uz sav renome koji ima, a o tome neću ni da govorim, jer smatram da je suvišno, sigurno je da mu se nećemo lako predati, kao što nismo nikad. Ukoliko popravimo greške iz prethodnih duela i ako budemo fokusirani svih 40 minuta, sigurno da ćemo imati šansu za pobedu“, veruje Đoković.

Borac će, nema sumnje, imati značajnu podršku sa tribina.

,,Prošlo je vreme kada smo morali da pozivamo publiku u halu. Ljudi u Čačku sami dolaze, jer imaju priliku da gledaju Borac protiv najboljih timova u regionu. A navijači će uvek biti naš šesti igrač, tako da nas u subotu očekuje veliki košarkaški spektakl protiv Partizana“, ističe plejmejker Borca.

Više od mesec dana je prohujalo od kada se Đoković vratio u Borac. On naglašava da je doneo dobru odluku!

,,Borac je moj klub. Ipak sam u Čačku proveo najviše godina u seniorskoj kategoriji. Tako da moram da budem zadovoljan odlukom da se vratim kući“, završio je Ilija Đoković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography