Ligaški deo AdmiralBet ABA lige polako se bliži kraju. Na redu je 23. kolo, u kom će tim Marka Marinovića dočekati starog znanca, ekipu Splita (ponedeljak, 16h, dvorana kraj Morave).

Nakon dva vezana poraza, od FMP-a u Kupu i Cibone u jadranskoj ligi, Borac je uspeo da se vrati na pobednički kolosek. Naime, u minuloj rundi u dvorani kraj Morave pala je Krka (77:68).

Nema mesta sumnji, ta pobeda je puno doprinela da poraste samopouzdanje kod košarkaša Borca. A to će im puno značiti u nekoliko narednih utakmica. Sa izrečenim je saglasan i organizator igre Čačana Ilija Đoković.

,,Zbog pobede u prošlom kolu pao nam je veliki kamen sa srca. Iako još uvek nismo matematički obezbedili opstanak u ligi, on je vrlo blizu. To nam je bio glavni ovosezonski cilj, ali se nećemo zadovoljiti pukim opstankom“, kazao je plejmejker Borca.

Čačani se punom parom spremaju za narednog rivala.

,,U ponedeljak imamo lepu priliku da zabeležimo novu pobedu. Split ima isti skor kao Krka, tako da mislim da osvajanje dva boda ne bi trebalo da dovodimo u pitanje. Doduše, očekuje nas težak i zahtevan meč, jer nije lako igrati unapred dobijene utakmice. Moramo biti fokusirani svih 40 minuta. Protiv Krke smo bili na visini zadatka svega 20 minuta, ali i to je bilo dovoljno. Ali ovog puta moramo od početka da igramo koncentrisano, pa pitanje protivika neće doći u pitanje“, smatra Đoković.

Između Borca i Splita nema puno nepoznanica. To naročito važi za Iliju Đokovića, koji je jednu sezonu nosio dres Splićana.

,,Tako je! Menjao sam malo sredine, tako da sam upoznat sa sistemom koji vlada u Splitu. To je ekipa koja je ove sezone pokazala da može svima da pomrsi račune. Pobedili su Splićani nekoliko dobrih ekipa, tako da moramo biti obazrivi. Sigurno je da neće doći u Čačak sa belom zastavom, jer naredna utakmica može da im pomogne u opstanku. Ali ako budemo fokusirani sve vreme, pobeda neće doći u pitanje“, dodao je igrač Čačana.

Borcu svakako godi činjenica da i sledeću utakmicu igra kod kuće.

,,Prija nam što ne moramo na višečasovni put. Bolje po nas je to što imamo više vremena da pripremimo svoja tela za sledeću utakmicu“, mišljenje je Đokovića.

Utakmica Borca i Splita biće odigrana nešto ranije nego inače, sa početkom u 16 časova.

,,Treniramo već neko vreme od 16 časova, kako bismo se navikli na taj termin. Doduše, igrali smo protiv Mege u 12 časova, tako da nam nije ništa novo da utakmica počne u ranijem terminu“, rekao je plejmejker Borca.

Razume se, crveno-beli sastav i ovog puta ozbiljno računa na svoje navijače.

,,Uvek ističemo da je publika naš šesti igrač. Tako je bilo, a tako će i biti. Smatram da nema potreba da im upućujem neku posebnu pozivnicu, verujem da će Čačani sami doći da podrže Borac“, završio je Ilija Đoković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography