Ivan Đajić, trener pionirskog sastava i osvajač srebrne medalje na završnom turniru pre dve sezone, smatra da je prošla takmičarska godina bila zadovoljavajuća za njegov tabor.

,,Nakon kvalifikacija, sezona je išla očekivanim tokom. Treba imati u vidu da Mladost i mi nismo imali ozbiljnog konkurenta za plasman na polufinalni turnir Srbije. Tek na tom takmičenju smo imali ozbiljne konkurente, ali smo ipak osvojili prvo mesto. Na veliko iznenađenje, nismo uspeli da prođemo četvrtfinale, jer smo izgubili od Zemuna na jednu loptu. Peto mesto u Srbiji je zadovoljavajuće, naročito ako se zna na koji način se pravi pionirska ekipa Borca”, rekao je Đajić.

Pioniri Borca Mozzart su na vreme krenuli sa pripremama, kako bi bili spremni za sve izazove koji ih očekuju.

,,Što se tiče pionirske ekipe Borca u narednoj sezoni, moram da kažem da je stvoren iz korena nov tim, sastavljen od dece iz škole košarke, daleko od kvaliteta prehodnih generacija. Da stvar bude gora, najbolji igrač ekipe Stefan Simović nas je napustio i otišao je u inostranstvo, tako da će zaista biti teško u novoj sezoni”.

Ipak…

,,Nadam se prolasku u međuregionalnu ligu i, da budem iskren, dalje od toga teško da možemo dobaciti, uzimajući u obzir trenutno stanje. Ali mislim da ćemo fanatičnim radom uspeti da iznenadimo mnoge i pružićemo sve od sebe da napravimo pravi podvig i više od onog što je možda realno očekivati. Ipak smo mi poznati po tome da bukvalno od nule napravimo nešto, u situaciji gde smo inferiorniji u pionirskom uzrastu od mnogih ekipa, dodao je Đajić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Privatna arhiva